Denis Pleslić: "Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Bosnu"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 9.1.2009 u 8:18.
ZDNews.hr

Denis Pleslić Foto: ZadarSport.com (Arhiva)


Trener Zadra Denis Pleslić u najavi utakmice Bosne i Zadra za ZadarSport je kazao kako je svjestan grešaka koje su njegovi igrači radili u utakmici s Maroussijem, kazao je kako se radilo i kako će se raditi na uklanjanju istih te je najavio žestoku i borbenu utakmicu od početka do kraja. Također, Pleslić napominje kako ne treba podcijeniti momčad Bosne jer se radi o ozbiljnoj i dobro uigranoj momčadi koja je posebno dobra, baš kao i Zadar – kod kuće!

Utakmica s Bosnom vrlo je važna, pobjedom bi Zadrani ostvarili još jednu vrijednu gostujuću pobjedu te tako dodatno učvrstili četvrto mjesto na tablici koje vodi u toliko željeni ''Final Four''

"Ova Bosna protiv koje ćemo mi igrati nije ona Bosna protiv koje smo igrali u Zadru, oni su promijenili trenera te su doveli jednog igrača, Burrella, vrlo su ozbiljna momčad, posložili su se i igraju s dosta agresivnosti. Mi ih maksimalno ozbiljno shvaćamo i moramo ozbiljnije ući u utakmicu, već nekoliko dana igračima ponavljam da nam se ne smije dogoditi prva četvrtina iz Atene gdje smo loše reagirali obrambeno i napadački.

U utakmicu s Bosnom, još jednom ću ponoviti, moramo ući maksimalno agresivno i koncentrirano, u obrani i u napadu. Ivanović je iskusan igrač na poziciji '4' sa dobrim šutem i leđnom igrom, dalje imaju iskusnog šutera Ikonića, imaju dobrog 'pleja' koji je prije igrao u Vojvodini, Barrell je na poziciji 'dva', imaju te mlade centre Zimića, i Suljagića, Herića na poziciji 'četiri', Šehović je tu, jedan kvalitetan bek-šuter, to je jedna kvalitetna selekcija koja je dobro ukomponirana, onako, radna momčad koja kod kuće zna biti vrlo neugodna.

Igrali su vrlo dobro protiv Partizana, držali su utakmicu u neizvjesnosti… Ono što mi moramo napraviti je ući u utakmicu maksimalno angažirano i ne ponoviti greške iz Grčke. ''Final Four'' možemo izboriti pobjedom na gostujućim terenima i nama je prijeko potrebna ta gostujuća pobjeda."

Hoće li nastaviti svoj stopostotni niz u NLB Ligi? - Denis Pleslić'Juby bi mogao zaigrati ako se bude osjećao dobro'

"Što se igrača tiče svi su na raspolaganju osim Juby-a koji je dan prije utakmice s Maroussijem kazao da se ne osjeća najbolje radi povišene tjelesne temperature, jučer ujutro je imao temperaturu 38, popodne ju nije imao, mi se iskreno nadamo da će on sutra biti dobro i da će moći igrati. Tokom današnjeg dana donijet ćemo konačnu odluku, u konzultacijama s Jubyem što i kako dalje što se tiče njegovog nastupa protiv Bosne. Ukoliko se on ne bude dobro osjećao normalno je da neće igrati."

U utakmicu protiv Maroussija vaši igrači ušli su dosta neoprezno i nemotivirano što je prouzročilo lošu igru u napadu i obrani, što mislite promijeniti za utakmicu s Bosnom?

"Otvaranje same utakmice je za mene bilo loše i neprihvatljivo i to igračima ponavljam već dva dana, to se nikako nije smjelo dogoditi i mi radimo na tome da se to više ne dogodi. Što se Eurokupa tiče, mi imamo sve u svojim rukama, pobijedit ćemo Rigu u Krešinom Domu i idemo u drugi krug, tu nema dileme. Znamo gdje smo pogriješili protiv Maroussija, to ćemo ispraviti i to je to što se Eurokupa tiče."

'Strpljenja s Dixonom…'

"Damir Rančić, Juby Johnson i Malik Dixon bili su dosta vremena udaljeni s parketa radi ozljeda pa s njima treba biti dodatno strpljiv. Dixon je protiv Trogira odigrao 12 minuta, protiv Cibone 5, protiv Maroussija 25, znači to mu je prva ozbiljnija utakmica nakon povratka na parket gdje je on imao ozbiljniju minutažu. Mislim da s njim moramo biti strpljivi, moramo ga 'dizati' na treninzima i utakmicama. Rančić je također imao dužu pauzu tako da i on mora ući u sistem treninga i utamkmica/minutaže. Juby Johnson se protiv Cibone vratio da bi ga na kraju 'skrpala' ta grlobolja i temperatura… Jednostavno, treba biti strpljiv s igračima koji se vračaju na parket nakon ozljede." – zaključio je za kraj Denis Pleslić u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.