Zadar uspješan prvog dana na malonogometnom prvenstvu
Piše: H.B. i D.K. | Objavljeno 7.1.2009 u 23:44.
ZDNews.hr

Jakov Surać Foto: Hrvoje Bajlo


Nogometaši Zadra danas su od ukupno mogućih 9 bodova osvojili 7 te tako vrlo vjerojatno osigurali prolaz u daljnju fazu natjecanja malonogometnog prvenstva hrvatske.

ZADAR – VARTEKS 2:1


Zadar: Vuković, Ježina, Milin, Župan, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić, Surać, Bećiri

Varteks: Dreven, Krklec, Brezovec, Vuk, Frljužec, Šimek, Lesjak, Smrekar, Novinić, Punčec, Škvorc, Hojski, Sačer, Martan

Prvi nastup Zadrana bio je protiv Varteksa gdje je domaći sastav uz bučnu podršku s tribina slavio sa 2:1. Izabranici Dalibora Zebića krenuli su dosta žestoko. Marin Ljubičić u prvoj minuti susreta pucao je vrlo dobro, no lopta se odbija od vratnicu. S druge strane, Brezovec pusa iskosa ali Vuković je bio na mjestu.

U 7. minuti gosti su umalo došli do prednosti, Smrekar se našao sam pred golom Andrije Vukovića no Marko Rašo bio je pravovremen te je otklonjena prijetnja pred zadarskim vratima. U 9. minuti Terkeš vrlo lijepo petom dodaje za Župana koji loptu prima u gostujućem kaznenom prostoru te poentira za 1:0.

I onda izjednačenje. U 16. minuti Brezovec je poslao dubinsku loptu prema Vuku koji sam pogađa za 1:1. Valja izdvojiti i jak udarac Marka Raše u 18. minuti, no Varteksov vratar otklanja i tu opasnost. Župan je u 20. minuti imao izglednu priliku iz slobodnog udarca, no pogodio je vratnicu. U 22. minuti susreta Terkeš svojim pogotkom diže dvoranu na noge. Nakon Županovog udarca na gol, lopta se odbila od martinele, a na nju natrčava Terkeš koji s nekoliko metara poentira za konačnih Zadar – Varteks 2:1.

DINAMO – ZADAR 2:3


Dinamo: Kelava, Lončarić, Tomić, Tadić, Chago, Pivarić, Badelj, Mandžukić, Vrdoljak, Bišćan, Šokota, Drpić, Hrgović, Lovren, Etto

Zadar: Vuković, Ježina, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić, Milin, Surać, Bećiri, Župan

Zadrani, iako prema mnogima nisu bili favoriti u utakmici s Dinamom, pokazali su da s bučnom podrškom s tribina i borbenošću mogu pobijediti i prvaka države u veliko nogometu! Zadrani su krenuli agresivno, a prvi udarac na susretu uputio je Želimir Terkeš, no njegov udarac odlazi visoko iznad Kelavinog gola.

Nešto kasnije svoj udarac oprobao i Marin Ljubičić, no na njegov pokušaj spremno reagira Kelava. U 4. minuti Hrgović puca s lijeve strane, ali lopta se odbija od martinelu i Zadrani ostaju netaknute mreže. U 5. minuti Zadrani su konačno, zasluženo došli u vodstvo! Ljubičić je na odličnu asistenciju kapetana Jakova Suraća odlično primio loptu te pored nemoćnog Kelave poentirao za 1:0.

Nakon gola Zadrana priliku je imao i novopridošli igrač Hajduka na posudbi u Zadru Ćurjurić koji je s desetak metara oprobao svoj udarac, no Kelava je bio spreman. Nešto kasnije pokušao za Dinamo je pokušao Mirko Hrgović, no zadarski vratar Ježina odlično brani te uklanja prijetnju. Samo minutu kasnije Terkeš i Ljubičić izradili su akciju iz koje se 'rodio' novi gol za Zadrane., a Ćurjurić je iz iste uputio je lijepi udarac sa desetak metara te tako postigao svoj prvijenac u dresu Zadra za vodstvo Zadra od 2:1.

U 10. minuti zadarski vratar Ježina uočio je kako je Dinamov vratar Kelava otišao malo predaleko od svog gola te ga je pokušao iznenaditi lob udarcem, no na sreću Kelave, lopta se odbila od prečku, a rezultat je ostao nepromijenjen. U 12. minuti Zadar je imao priliku za povesti 3:0 no Županov udarac na žalost nije ušao u mrežu već se odbio od unutarnj strane vratnice.

U 16. minutu Mandžukić puca silovito no Ježina je svojim reakcijama spašavao Zadrane. U istoj minuti mladi igrač Zadra Ćurjurić iz kontre pogađa stativu Dinamovog gola. U 17. minuti Dinamo je iskoristio uspavanost zadarske obrane te je izjednačio pogotkom Mandžukića (2:2).

Dinamo je od 17. do 22. minute imao nekoliko stopostotnih prilika koje je mladi zadarski vratar dobro otklanjao te na taj način spašavao svoju momčad. U 22. minuti Bišćan nije pravovremeno reagirao te je pokraj njega prošao Batkoski, a na odbijanac lopta dolazi do mladog Zadranina Marka Raše koji je jednostavno ušetavši se s loptom u mrežu Kelave te povisio na Dinamo – Zadar 1:3.

U zadnjoj minuti Marin Ljubičić srušen je u devetercu Dinama, no Draženko Kovačić samo je odmahnuo rukom. Dok su tribine negodovale zbog očitog previda suca Kovačića, Dinamo je iskoristio pomutnju u Zadrovim redovima te je Pivarić smanjio na 2:3, a taj rezultat u konačnici je i ostao do samog kraja.

ZADAR – INTER ZAPREŠIĆ 4:4


Zadar: Vuković, Ježina, Milin, Surać, Bećiri, Župan, Ćurjurić, Jerbić, Batkoski, Puljić, Terkeš, Mitrović, Rašo, Ljubičić

Inter Zaprešić: Delač, Ceraj, Krišto, Jančetić, Budimir, Šarić, Dubois, Gulić, Jonjić, Batarelo, Čović, Gregurović, Kukec, Bosec

Utakmica je počela propuštenim zicerom Župana i prilikom Batarela na suprotnoj strani. Inter ipak bolje nastavlja i nakon 6 minuta vodili su 2:0 golovima Kukeca i Yankepa koji su samo koristili ono što im je obrana Zadrana ponudila. Na 2:1 je u devetoj minuti smanjio Rašo na dobru dubinsku asistenciju Batkoskog.

Iapk, domaći ne mogu dugo bez primljenog pogotka pa tako nepunu minutu nakon toga Jonjić solo prodorom vraća Interu prednost od 2 razlike. Do kraja poluvremena još je Ljubičić mogao poentirati ali se spetljao u stopostotnoj prilici.

Igra Intera doživljava vrhunac na početku drugo dijela kada Yankep još jednim pogotkom nagovješćuje možebitni potop Zadra. To se ipak nije dogodio. Naprotiv, domaćini nošeni sada nešto bučnijim navijanjem nego u prvom poluvremenu uspijevaju postići tri pogotka i ostati neporaženi prvog dana.

Prvo je kapetan Surać ugurao jedan odbijanac za 2:4, potom je i Terkeš efektno riješio jednu situaciju pred golom gostiju i publika se digla na noge. Ostalo je još pola minute kada Zadrani vade vratara Ježinu i ubacuju petog igrača u igru. Bio je to Župan koje je pokrenuo akciju koju je završio mladi Ćurjurić poentiravši desetak sekundi prije kraja.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.