Giuseppe Giergia: "Pokrao nas je francuski sudac!"
Piše: H.B. | Objavljeno 6.1.2009 u 23:55.
ZDNews.hr

Giuseppe Giergia Foto: ZadarSport (Arhiva)


Direktor KK Zadar Giuseppe Giergia nije bio zadovoljan igrom Zadra, ali niti suđenjem nakon poraza od Maroussija u 5. kolu Eurokupa. U razgovoru za ZadarSport netom nakon utakmice Giergia je, osim igrača, za poraz okrivio i tamnoputog francuskog suca koji je, prema riječima Giergie, namjerno oštetio Zadrane.

"Ušli smo loše u utakmicu, a našem porazu kumovali su i suci, a posebice francuski sudac koji je uneredio cijelu momčad Zadra svojim sumnjivim odlukama i to u trenucima kada je Maroussi napravio 26-11. Tu je bila riješena utakmica, a kasnije je rezultat je varirao od 8 do 18 koševa razlike za Maroussi. Nije jedino sudac kriv, včeras se nisu iskazali igrači od kojih smo to očekivali. Jedini koje valja izdvojiti u ovoj utakmici su Perić, Stipčević i Gečevski, a svi ostali su igrali loše. U Sarajevu očekujem bolju, kvalitetniju i agresivniju igru naših igrača."

Kako komentirate izrazito lošu obranu Zadra protiv Maroussija?

"Nema to veze s obranom, nije to opravdanje za poraz, ali mi smo imali izuzetno loše suđenje, a i neki igrači su imali loš dan, primjerice protiv Cibone je Ivanov bio odličan, a danas mu je šut za dva bio 3/11, a za tri 0/2."

'Suci su nas uzeli na "pik"'

"Nismo odigrali dobro, ali mora se znati da su nas suci uzeli na 'pik', a posebno onaj tamnoputi francuz koji je kontra zadra svirao apsolutno sve. Nije dobro igrao niti Dixon, osim u prvom dijelu kada je imao nekoliko dobrih asistencija. Također moram naglasiti kako je Juby Johnson osim što još uvijek ima problema sa šakom – igrao pod povišenom tjelesnom temperaturom i upalom grla, no to nije isprika već činjenično stanje koje se mora znati nakon utakmice."

'Prostran kod Ace nije imao nikakvu minutažu'

"Dvije godine imali smo Acu i on nije davao nikakvu minutažu mladim igračima. To je u stvarnosti teško provoditi u praksi jer afirmacija mladih igrača teško je izvediva u situaciji kada ciljamo visoko, a to je ulaz u Euroligu. Dobit će i Prostran i Olivari svoje minute, vjerojatno kroz Prvenstvo Hrvatske, ali ja se nadam i prije, kroz NLB Ligu. Treba pravilno rasporediti minutažu i mislim da svatko od njih može dobiti po malo minuta igre."

Juniori Zadra 6. u Barceloni, Cibona posljednja u Rimu

"Kad već pričamo o našim mladim igračima, moram naglasiti da su naši juniori u Barceloni bili 6. od ukupno 12 momčadi, s dvije pobjede i dva poraza. S druge strane, slabiji turnir se igrao u Rimu na kojemu su nastupili mladi juniori Cibone, no oni su bili posljednji na tom turniru sa svim izgubljenim utakmicama." – zaključio je Giergia.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.