Maroussi slomio Zadrane
Piše: H.B. | Objavljeno 6.1.2009 u 22:22.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Košarkaši Zadra izgubili su večeras u Ateni od Grčkog predstavnika u Eurokupu – Maroussija rezultatom 91-75 te su na taj način dodatno zakomplicirali situaciju u svojoj skupini, a o svojoj sudbini odlučivat će sami već sljedećeg tjedna kada u Krešin dom stiže momčad ASK Rige oslabljena odlaskom dvojice najboljih igrača Šundova i Brewera.

Zadrani su poveli košem Gečevskoga, a nakon samo nekoliko minuta momčad Zadra ulazi u negativni skor od čak -14 koševa te Grci uvelike počinju dominirati parketom. Obrana Zadra djelovala je jako loše, a Grcima su praktički 'svi' šutevi na koš – ulazili. S druge strane, momčad Zadra uspijeva promašiti nekoliko čistih polaganja.

O skoku u obrani bolje je niti ne pričati jer on, što se tiče Zadrana – skoro pa i nije postojao. Momčad Maroussija do kraja prve četvrtine odlazi na velikih 15 razlike. Konačan rezultat na kraju prve dionice bio je 26-11. Također valja naglasiti kako je šut za tri Zadrana u prvoj četvrtini bio 1/7, a uz sve to Zadrani su izgubili i sedam lopti.

U drugoj četvrtini košarkaši Zadra nastavljaju u revijalno, a obrisi igre protiv Cibone kao da su se izgubili. Neozbiljnost i nespretnost u obrani košarkaša Zadra rezultirala je +20 domaćina te Maroussi odlazi na velikih 38-18 samo pet minuta prije kraja prvog poluvremena.

Zadrani se nakon toga vračaju u 'život' i dolaze na izdržljivih -10 koševa razlike, no poluvrijeme ipak završava sa 14 koševa u minusu na Zadarskom kontu (49-35).
Pretposljednja dionica nije donijela ništa novoga, čak štoviše, Zadrani su djelovali još opuštenije i neangažiranije pa tako Grci odlaze na 62-43. Zadrani se pokušavaju vratiti tricama Perića i Stipčevića te smanjuju na 9 koševa razlike za Maroussi.

Za Zadrane još su koševe upisali Juby Johnson (trica) te Tomislav Ružić (dvica) te se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 75-58 za Maroussi.

Posljednju dionicu susreta Grci su odradili rutinirano i maksimalno angažirano, dok s druge strane Zadrani nisu uspjeli povezati konce svoje igre. Nešto angažiraniji bili su Ružić, Perić i Stipčević koji rade seriju 6-0 te smanjuju na -8 koševa zaostatka.

S druge strane, Keys i Stevenson ubacuju brze trice te u 37. minuti Maroussi odlazi na 14 koševa prednosti (80-64). Konačan rezultat bio je 91-75 za momčad Maroussija. Najbolji kod domaćina bio je Mavrokefalidis sa 16 koševa, a slijedi ga Mavroeidis sa 14. U redovima Zadra najbolji je bio Perić sa 19 koševa i 6 skokova te Gečevski sa 16 koševa i 5 skokova.

Maroussi - Zadar 91-75 (26-11, 23-24, 21-23, 21-17)

Maroussi: Charalampidis 12, Keys 10, Stevenson 8, Kompouras 2, Huff 3, Stefanidis, Mavroeidis 14 (5 skok.), Mavrokefalidis 16 (6 skok.), Calathes 5, Glyniadakis 4, Kaimakoglou 5, Diamantopoulos 13 (4 asist.)

Zadar: Rančić 2, Johnson 3, Perić 19 (6 skok,), Stipčević 14 (5 asist.), Dixon 4, Prostran, Gečevski 16 (5 skok.), Olivari, Ružić 4, Macura 2, Ivanov 11 (13 skok.)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.