Giergia: "Pleslić ostaje prvi trener Zadra; Stipčević pod hitno mora u reprezentaciju"
Piše: H.B. | Objavljeno 4.1.2009 u 6:02.
ZDNews.hr

Giuseppe Giergia Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon što je na press konferenciji nakon pobjede Zadra nad Cibonom trener Zadra kazao kako očekuje od uprave kluba da što prije reagira te da objave tko je prvi trener Zadra, razgovarali smo s generalnim direktorom KK Zadar Giuseppeom Giergiom koji nam je između ostalog kazao kako će Pleslić ostati na klupi Zadra do kraja sezone, dodao je i kako Stipčević mora biti pozvan u reprezentaciju te je kazao kako klub prati Tonija Bizacu.

'Maksimalna podrška Plesliću do kraja sezone'

"Ponovit ću po stoti put, kada su svi bili zabrinuti tko će biti novi trener Zadra, ja sam rekao da mi i u Zadru imamo dobrih košarkaških stručnjaka i ljudi koji se razumiju u košarku, a inercijom Pleslić je ostao na klupi Zadra, što je logično, a ostat će i prvi trener sigurno do kraja sezone, a onda ćemo dalje razgovarati. Denis ima našu stopostotnu podršku, no mi se još sljedeći tjedan trebamo sastati i donijeti odluku. To je samo jedna od formalnosti koje ćemo obaviti unutar nekoliko dana."

'Stipčeviću je mjesto u reprezentaciji, tko kaže drugačije ne razumije se u košarku'

"Što se same utakmice tiče, zadovoljan sam izuzetno jer smo igrali vrlo kvalitetno, neke su se stvari iskristalizirale, ono što uvijek govorim, da klupa nikad nije kratka, da smo mi našim igračima, kvalitetnim igračima dopustili da se razigraju te da igraju onako kako znaju. Danas smo pobijedili jednu Euroligašku momčad, dominirali smo nad njima, apsolutno, cijelu utakmicu. Mislim također da je Stipčević danas zaslužio ocjenu veću od +5, pomeo je Američke 'playmakere' i 'playa' naše reprezentacije – Kusa, prema tome njemu je mjesto u reprezentaciji i to pod hitno, jer on to kvalitetom zaslužuje, a tko drugačije kaže ne razumije što je košarka."

'U dogledno vrijeme nećemo dovoditi nove igrače'

"Mi imamo 'šutera' koliko god hoćete, a to smo i večeras pokazali, do sada smo bili hendikepirani što nas je na neki način viša sila ograničila povredom Jubya te zbog toga što je Dixon imao dva puta distorziju, najprije jedne, a zatim i drugog gležnja. U dogledno vrijeme nećemo dovoditi nove igrače jer nema potrebe, a ni novaca nemamo, moramo štedjeti novce. Mi imamo kvalitetnu momčad, a moramo gledati i u budućnost jer imamo igrače na koje također računamo."

'Dozvolili smo Becku da igra u Meksiku'

"Mi smo dozvolili Becku da potpiše dvomjesečni ugovor s jednom Meksičkom momčadi te smo na taj način sebe olakšali za dvije plaće, a o tome hoće li on dolaziti u Zadar ili ne još uvijek ne mogu dati odgovor. Dok on tamo igra, mi štedimo novac jer smo tako uštedjeli dvije plaće."

'Bizaca je Zadru zanimljiv igrač, no ne treba prejudicirati stvari'

"U nikakvim pregovorima s Tonijem Bizacom nismo bili, no on je utakmicu protiv Zadra odigrao sjajno, njega treba u budućnosti gledati i testirati na utakmicama, jer ako je nama zabio 30 poena, protiv Garnetta i ostalih naših Amerikanaca, onda ne vidim razloga da ne pratimo njegov daljnji razvoj. On je nama svakako zanimljiv igrač, no ne treba prejudicirati stvari, mi ćemo ga motriri pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Sve je u ko-relaciji s našom ekonomskom moći, a tu ekonomsku moć trenutno nemamo. Sve u svemu, Cibona dovodi Andersona koji košta $800.000, pa sada vi pjevajte" – za kraj je kazao Giergia.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.