Perić i Stipčević: "Moramo pobijediti!"
Piše: H.B. | Objavljeno 2.1.2009 u 23:50.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: Arhiva (ZDS)


Na utakmicu stiže i bivši trener Zadra Aleksandar Petrović

Kako neslužbeno doznajemo, u posjet Zadru dolazi i bivši trener KK Zadar Aleksandar Petrović koji će iz VIP lože promatrati dvoboj svog dojučerašnjeg kluba, Zadra i kluba u kojemu je proveo dobar dio trenerske, ali i košarkaške Karijere – Cibone. Ostaje samo za vidjeti za koga će navijati…
Jedan od najboljih igrača Zadra u sezoni 08/09 zasigurno je i Dubrovčanin Hrvoje Perić koji se odlično snašao u novom klubu. O utakmici protiv Cibone kaže kako je ključna, a o podršci navijača koji su ga jako dobro prihvatili ima samo riječi hvale te napominje kako je uvjeren da njihova podrška s tribine neće nedostajati.

'Ključna utakmica sezone'

"Ovo je za nas ključna utakmica sezone jer u slučaju našeg poraza smatram da su šanse za naš ulaz na “Final four“ vrlo male. Utakmica s Cibonom najveće je važnosti do sada i nadam se da ćemo ostvariti toliko željenu pobjedu. Igrat će i Garnett u utakmici protiv Cibone, no, po svemu sudeći ostali smo bez njega nakon te utakmice, a kako će sve funkcionirati dalje, vidjet ćemo."

Koje su prednosti Zadra u odnosu na Cibonu?

"Mislim da je naša najveća prednost publika koja će sutra napuniti dvoranu do posljednjeg mjesta, tu je i naša napadačka igra u kojoj smo bolji od Cibone, ali nikad se ne smiješ previše pouzdati u napad, treba odigrati i korektnu obranu, jer ona je ta koja ti daje dodatno samopouzdanje. Trebamo se dobro skoncentrirati na obranu i sve bi trebalo biti ok."
'Moramo pobijediti'

"Situacija nikako da se posloži, kao što se kaže, ali sada nema vremena ni prostora za negodovanje, nemamo niti pravo na alibi, jednostavno se trebamo prilagoditi situaciji u kojoj jesmo, a oni koji će biti na terenu morat će odraditi svoj posao.

Eventualnom pobjedom Cibone oni bi nam pobjegli na dvije pobjede razlike, našom pobjedom mi bi izbili na četvrto mjesto koje nas vodi na 'Final four' jer imamo bolji 'skor' s njima, tojest pobjedu u Zagrebu, sve u svemu, moramo pobijediti Cibonu.

Također ne vjerujem u priče da mi imamo lagani raspored, svatko ima težak raspored, a u utakmici protiv Cibone svi ćemo dati sve od sebe i rezultat neće izostati."

'Navijači će dati svoj maksimum'

"Navijačima poručujem da nas prate i bodre kao do sada, to nam je najveća podrška i bez njih smo slabij. Oni nam trebaju i nadam se da će nas podržati u velikom broju, bit će puna dvorana i atmosfera će biti odlična, oni će dati svoj maksimum, mi svoj i rezultat neće izostati" – kazao je za kraj Hrvoje Perić.

Rok StipčevićS druge strane prvi 'play' Zadra Rok Stipčević nenadano se našao u ulozi prvog 'playa' nakon ozljede jednog, a zatim i drugog gležnja Malika Dixona. Stipčević dobro odrađuje svoj posao, a o utakmici protiv Cibone kaže kako je ona samo jedna od ključnih, no nikako ne i ključna u ovoj sezoni.

Da bi se izbjegle gužve - dođite ranije

Iz košarkaškog kluba Zadar na adresu portala ZadarSport stiglo je priopćenje u kojemu su zamoljeni gledatelji da u dvoranu Krešimira Ćosića dođu ranije kako bi se izbjegle nepotrebne gužve. Također u priopćenju stoji kako u prodaji ima još samo stotinjak karata, pa požurite…
'Jedna od važnijih, ne i najvažnija utakmica sezone, moramo pobijediti'

"Svaka naša utakmica je jedna od važnijih jer mi moramo pobjeđivati i kući moramo svih dobiti, svaka utakmica je važna i u svaku utakmicu moramo ulaziti kao da je presudna. Prva od tih utakmica je ona protiv Cibone za koju smo maksimalno spremni, znamo njihove kvalitete, oni su među 16 najboljih momčadi u Europi, igraju jako dobro, u dobroj su formi, dobro su posloženi, digli su se i obrambeno, mislim da je njihov trener Perasović postigao ono što je htio, a to je da oni obrambeno igraju odlično, i prije svega radi toga su ušli u 'Top 16'.

Mi imamo svoje kvalitete, znamo koje su one, no to ćemo zadržati za sebe. Trener Pleslić nas je dobro pripremio za utakmicu i ako ispoštujemo sve zamisli koje smo zacrtali da rezultat neće izostati."

Koje su loše strane Zadra u usporedbi s Cibonom?

"Ne želim ulaziti u to koje su naše loše strane, mi moramo ući u utakmicu kao jedno i kroz veliko htijenje na parketu, kroz agresivnu obranu i uz podršku navijača mislim da možemo doći do te vrlo važne pobjede. Samo kada budemo ginuli svi za jednog, i jedan za sve, tada imamo šanse za dobar rezultat."

'Naši navijači su jedni, jedini i neponovljivi'

"Mislim da na niti jednoj utakmici Zadra od samostalnosti Hrvatske nije bilo prisutno 10.000 navijača i mislim da ćemo sutra svi uživati u velikom spektaklu. Naši navijači su jedni, jedini i neponovljivi, vidi se da žive za košarku i naš grad i vjerujem da će njihova bučna podrška s tribine nas dodatno pogurati u novu pobjedu Zadra." – kazao je za kraj Stipčević

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.