Pleslić: "Olako smo ispustili 14 koševa prednosti"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 30.12.2008 u 23:56.
ZDNews.hr

Denis Pleslić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon što su košarkaši Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića uz teške muke, tek u produžetku svladali momčad Trogira, navijači su pokazali svoj bunt tako što su ih kroz samu utakmicu više puta izviždali te nazivali pogrdnim imenima.

Nakon utakmice trener Zadra Denis Pleslić u razgovoru za ZadarSport poprilično opširno analizirao je utakmicu te je naveo neke od razloga bog čega su njegovi izabranici odigrali loše 40 minuta, da bi na kraju, u produžetku eliminacijom Trogirovog prvog igrača Tonija Bizace, od strane Jere Macure slavili sa 10:2 ili konačno – 87:95.

Zadar je pobijedio, no uz teške muke, regularni dio završio je neriješeno, pa se igrao produžetak…

"Znali smo što nas čeka u Trogiru i znali smo da nas čeka puna dvorana. Imali smo 14 razlike i tu smo napravili grešku, opustili smo se i primili smo tri trice te smo radi toga ušli u neizvjesnu završnicu koja je kulminirala produžetkom kojega smo riješili na najbolji mogući način – rezultatom 10:2 za nas.

Porazom od Trogira mi bi puno izgubili jer su naši ciljevi visoki, očekivanja naših navijača opravdano su velika, dok s druge strane Trogir nije imao što izgubiti, a pritisak je bio maksimalan. Zadovoljan sam što je sve na kraju završilo pobjedom Zadra. To su utakmice gdje se na 14 razlike protivnika trebalo 'udaviti', no mi to tada nismo učinili pa smo imali problema. Pokazali smo svoju mentalnu snagu u produžetku kojega smo dobili 10:2."

Košarkaši su ušli u 'crnu' seriju primivši tri trice za redom, kako to objašnjavate?

"Primili smo olako sve te koševe i ušli smo u nekakav nervozni ritam, to nam se više ne smije dogoditi, na tome zasigurno moramo poraditi i to se više nikako ne smije ponoviti. Poradit ćemo na tome i nadam se da ćemo već protiv Cibone djelovati agresivnije i angažiranije u svakom pogledu."

Kod Zadra najbolji igrač bio je Marlon Garnett sa 22, a kod Trogira Toni Bizaca sa čak 29 upisanih koševa

"Ja sam i prije same utakmice upozoravao na Tonija Bizacu. Na All Stars-u sam imao prilike osjetiti koliko je to dobar igrač. On ima strašnu energiju. Toni je igrač koji na domaćem terenu strašno neugodan, a mi smo promijenili na njemu tri obrambena igrača, pokušali smo sve da ga zaustavimo, ali je tek na kraju Macura napravio odličan posao u produžetku zaustavivši potpuno Bizacu te smo radi toga i dobili u produžetku."

Navijači su poprilično nezadovoljni igrom i pristupom vaših igrača, kako to objašnjavate?

"To su ipak naši zadarski navijači i oni se imaju pravo ljutiti, ali mislim da će nas oni podržati u utakmici sa Cibonom, mi ćemo zasigurno nastojati sve naše nedostatke ispraviti i mislim da ćemo u utakmicu protiv Cibone uči sa 'sto na sat'. Mi smo danas isto možda i ispali iz tog nekog ritma, imali smo pauzu, onda je tu i pravilo da samo dva stranca istovremeno mogu biti na parketu tako da je i to isto imalo utjecaja na vođenje utakmice.

Tražili smo svoj neki ritam, napravili smo 14 razlike pa smo na kraju sve olako ispustili, oni su zabili tri trice koje su ih vratile u utakmicu, ali moram naglasiti da smo u produžetku dosta kvalitetno odreagirali. Pokazali smo da kad nam je najteže, a to je bilo u produžetku, a veći pritisak je bio na nama nego na trogiru, da možemo dobro i pametno završiti susret. Sada se treba okrenuti utakmici sa Cibonom i trebamo napraviti atmosferu kakvu samo Zadar zna napraviti, a tu utakmicu moramo i hoćemo pobijediti." – kazao je za kraj trener Zadra Denis Pleslić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.