Zadar slavio, navijači razočarani lošim pristupom
Piše: D.K. i H.B. | Objavljeno 30.12.2008 u 22:37.
ZDNews.hr

Marlon Garnett postigao je 22 koša Foto: ZadarSport (Arhiva)


Tornado nezadovoljan pristupom igrača

Iako su prijateljski dočekani od strane trogirskih navijača, oko 70-ak pripadnika Tornada prisustvovalo je, kako su nam kazali – sramotnoj predstavi Zadra u Trogiru. Poručili su kako su razočarani i kako ovakav pristup ne vodi u dobrom smjeru...
Košarkaši Zadra kroz iglene uši provukli su se na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića pobjednom u četvrtfinalnoj utakmici u Trogiru. U trogirskoj dvorani Vinka Kandije pred oko 1500 gledatelja košarkaši Trogira poprilično su namučili favorizirani Zadar.

Prvi je poveo Zadar, no momčad Trogira nije olako popuštala gostima te su održavali rezultatsku neizvjesnost, a poveli su 9-7 koševima Bubala i Bizace. Prva četvrtina završila je rezultatom 18-25 za Zadrane.

Najbolji u redovima Trogira bili su Bizaca, Birkić i Bubalo koji su domaće držali na životu. U drugoj četvrtini Garnett i Ružić bili su previsoka prepreka za domaćina koji nije adekvatnih rješenja u pokušajima da ih zaustavi. Unatoč svemu, srčani domaćini se ne predaju i do poluvremena ipak smanjuju prednost Zadra na samo 5 koševa razlike.

U 3. četvrtini Zadar je ipak malo pojačao intenzitet igre , poveo sa 14 koševa razlike, ali ni tada se Trogirani nisu predali. Naprotiv, smogli su snage za još jedan veliki povratak, te se serijom 11:2 ponovno vratili u igru. Posljednji period igre započeo je tricama oba suparnika, Bubala i Rančića. Zadar je imao 10-ak poena prednosti, ali tko je i tada pomislio da je gotovo, varao se.

Najbolji pojedinac domaćina, Toni Bizaca sam je vratio domaćina u igru novom serijom 8:0. Uz još 2 trice domaći se potpuno vartio u igru i izjednačio rezultat. Do kraja bilježimo još jedno odvajanje Zadra na 5 razlike i novi povratak Trogira, čime se otišlo u produžetak.

Ipak, potpuna senzacija nije se dogodila, Zadranima je trebalo mnogo više da se uozbilje, nego što to treba jednoj ozbiljnoj momčadi, koja u bliskoj budućnosti želi igrati Euroligu.

Treba istaknuti veliko nezadovoljstvo i razočaranje pripadnika Tornada i svih onih kojima je KK Zadar u srcu zbog slabog zalaganja i pristupa jednoj važnoj utakmici kakva je četvrtfinale Kupa koji nosi ime legende zadarske, hrvatske ali i svjetske košarke – Krešimira Ćosića.

Preostaje samo da se nadamo kako su i sami igrači Zadra svjesni kako ovakav pristup ne vodi ničemu, a najmanje igri koja bi donijela pozitivan rezultat u subotnjem derbiju protiv Cibone, koja je za košarkaše Zadra jedna od najvažnijih utakmica ove sezone.

TROGIR - ZADAR 87:95 (18:25, 26:24, 16:18, 25:18, 2:10)


Trogir:
Vrsaljko 6, Đirlić, Guja, Bilić 5, Bizaca 29, Lucić 5, Bubalo 14, Egerić, Čirko, Sobin 12, Brkić 7, Delaš 9. Trener: Boris Kurtović.

Zadar: Rančić 11, Perić 12, Stipčević 11, Dixon 3, Prostran, Gečevski 20, Ružić 12, Macura 2, Garnett 22, Ivanov 2. Trener: Denis Pleslić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.