Denis Pleslić: "Split nije imao šanse protiv naše taktike"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 24.12.2008 u 0:47.
ZDNews.hr

Denis Pleslić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon prve pobjede Zadra u gostima, protiv Cibone u drugom kolu NLB Lige, stigla je nova, prva nakon crnog niza od 5 uzastopnih poraza na čelu s Acom Petrovićem.

Kao što je poznato, zadarsku klupu preuzeo je dojučerašnji pomoćni trener Zadra Denis Pleslić te je još jednom, u ulozi 'vatrogasaca' dobro odreagirao – momčad Zadra na čelu s njim slavila je u Splitu, a predsjednik kluba Kristijan Magaš kazao je kako će se Plesliću ponuditi ugovor ukoliko pobijedi Cibonu!

Što reći o utakmici, ovo je prva pobjeda Zadra nakon pet uzastopnih poraza na gostujućem parketu

- "Bila je ovo vrlo teška psihološki utakmica za sve nas s obzirom na situaciju koja je bila prisutna zadnjih nekoliko dana, ali smo još jednom pokazali da smo jaki, naročito zbog toga što smo kolektivno odigrali onako kako treba, u obrani i u napadu i stvarno smo bili na nivou utakmice koja je bila vrlo zahtjevna. Ovo je kolektivna pobjeda Zadra."

Akceije su djelovale uigranije, a posebice one koje u išle na naše centre

- "Igrali smo više na akcije unutar reketa zbog načina njihove obrane. U obrani preuzimaju sve blokove, a mi smo još prije početka utakmice dogovorili da lopta ide što više dolje, u reket i tu smo imali odličnu suradnju među igračima. Isto tako na njihovu zonsku obranu smo vrlo dobro odgovorili, a na kraju su pokušali sa presingom po cijelom terenu, no Perić je to razbio svojim ulaskom u igru. Na sve njihove taktičke pokušaje da nas nadmudre, mi smo pravodobno i kvalitetno reagirali pa Split nije imao šanse. Velika je zasluga igrača jer su bili 'u utakmici'."

'Pobjeda momčadi'

- "Ipak bih naglasio da je ovo pobjeda momčadi, Johnson je sjedio na klupi, a znalo se da neće igrati, Malik isto tako, ozlijeđen je bio na klupi , Macura, znači svi su bili velika podrška ostalim igračima bez obzira što su znali da neće igrati radi svojih ozljeda. Stvarno se na današnjoj utakmici osjećao taj timski duh. Utakmica je bila iznimno važna i trebalo je pobijediti, mislim da smo u drugom dijelu prelomili utakmicu, oni su se nešto kasnije pokušali vratiti, pa nismo imali većih problema sa održavanjem prednosti do samog kraja utakmice."

Ovom pobjedom Pleslić si je osigurao status prvog trenera, a vodit će i utakmicu protiv Cibone

- "Tako je, to je odluka Upravnog Odbora i Kristijana Magaša, mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo za utakmicu protiv Cibone u naredna dva tjedna, no prije utakmice s Cibonom imamo utakmicu kupa Krešimira Ćosića s Trogirom. Na treninzima ćemo maksimalno inzistirati na agresivnosti i to ćemo kasnije pretočiti u utakmicu sa Trogirom, a nakon toga i sa Cibonom."

Predsjednik i direktor kazali su da će vratiti Romela Becka ukoliko to novi trener bude htio, hoćete li Romela Becka vratiti u momčad Zadra?

- "Situacija je takva da trenutno u momčadi imamo 12 'ratnika' i taj kolektivni duh koji je sada prisutan trebamo dalje razvijati i trebamo ga zadržati." – za kraj je kazao Denis Pleslić

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.