Zadrani prekinuli negativan niz gostujućih poraza
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 23.12.2008 u 23:11.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Split - Zadar 83-91


Košarkaši Zadra su pod palicom dosadašnjeg pomoćnog trenera Denisa Pleslića napokon pobijedili u gostima. Pobjeda nad Splitom u Gradu pod Marjanom rezultatom 83:91 prva je pobjeda Zadra na strani nakon 7. listopada ove godine kada je pod Tornjem stradala Cibona.

Prva utakmica nakon smjene trenera Ace Petrovića bila je današnji dalmatinski derbi. Samo dva dana nakon što je trener Petrović razriješen dužnosti Zadrani su trebali pobijediti u Splitu kako bi se što više primaknuli vrhu lige. U tome su i uspjeli.

Zadrani su od početka uspostavili kontrolu nad susretom i vodili od prve minute, a dokaz zadarskoj dominaciji u ovom susretu je podatak da je Split posljednji put vodio u 8. minuti - 18:16. U prvoj četvrtini koja je završila 23:23 Splićane je predvodio bivši igrač Zadra Siniša Štemberger sa 11 koševa.

Polovicom druge četvrtine Zadar se odvojio na 28:35, ali Spli uspijeva smanjiti zaostatak do odmora na 40:43. Treća je četvrtina bila kobna za Splićane. Zadar je serijom 11:3 otvorio drugo poluvrijeme i trasirao put prema pobjedi. Split je nakratko zaprijetio nakon tehničke greške Ivanovu i prišao na 48:54, ali nakon toga Zadar ponovno dodaje gas i odlazi na 56:70 što je ujedno bio i konačan rezultat nakon prve tri dionice igre.

Imao je Zadar i +16 u posljednjoj dionici igre, da bi nakon toga neobjašnjivo pali i dozvolili Splitu da dođe na svega pet koševa zaostatka pet minuta prije kraja. Međutim, prvaci Hrvatske su se na vrijeme pribrali i u režiji Perića i Gečevskoga osigurali vrijednu pobjedu.

Pleslić dobro vodio momčad

Valja istaknuti da je trener Pleslić u svojoj drugoj utakmici za kormilom Zadra ostvario drugu pobjedu, unatoč tome što nije mogao koristiti usluge Johnsona, Dixona i Macure zbog ozljede. Koristio je svega sedam igrača, jer osim navedene trojice u igru nisu ulazili ni mladići Prostran i Olivari. Međutim, Pleslić se istaknuo dobrim vođenjem momčadi koja je pokazala evidentan napredak u odnosu na utakmicu s Vojvodinom i stoga dosadašnji pomoćni trener prvaka Hrvatske sigurno ima razloga za zadovoljstvo.

Težište igre su Zadrani prebacili u reket gdje su snažniji, što dokazuju jako dobre brojke Ivanova i Gečevskoga. Pokazali su i nekoliko novih akcija za centre te se smanjilo nepotrebno ispucavanje trica.

Pobjeda u ovom susretu je ostvarena bez dvojice stožernih igrača, a uz to je prikazana sasvim solidna igra kojom mogu biti zadovoljni i gledatelji i trener Pleslić. Sada Zadrani imaju nešto više od tjedan dana odmora do sljedeće utakmice koja će zasigurno ispuniti dvoranu Krešimira Ćosića, jer u goste prvacima Hrvatske stiže zagrebačka Cibona.

Najbolji strijelci ove utakmice su bili Ivanov sa 24 koša i šest skokova (val. 28), a Gečevski, Perić i Stipčević su dodali svaki po 16. Kod Splita najbolji je bio bivši Zadranin Štemberger sa 26 koševa, a Shannon je dodao 21 koš uz šest skokova i pet asistencija.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.