Denis Pleslić: "Nema dileme, danas ćemo slaviti!"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.12.2008 u 2:15.
ZDNews.hr

Denis Pleslić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Momčad Zadra u utakmici 14. kola protiv Splita vodit će Denis Pleslić, a pomagat će mu Jure Šango. – vijest je koji nam je jučer priopćio predsjednik KK Zadar Kristijan Magaš.

Razgovarali smo sa trenutno prvim trenerom košarkaša Zadra Denisom Pleslićem koji je poprilično samouvjeren što se tiče današnje, vrlo bitne utakmice između Splita i Zadra.
Denis Pleslić već je jednom gasio 'požar' na klupi Zadra i to vrlo uspješno (Zadar – Hemofarm 81:68).

Split ima pet uzastopnih poraza, dok Zadar ima pet uzastopnih poraza na gostujućem parketu, kako najaviti utakmicu sa Splitom?

"Mi prije svega moramo misliti o sebi, moramo se dobro pripremiti jer nas čeka vrlo teška i bitna utakmica. Moramo samo o sebi razmišljati, biti spremni za Split, kolektivno i individualno, danas odraditi šuterski trening u Splitu i dočekati utakmicu čiste glave, znači da ne razmišljamo o tome što je bilo nego da se koncentriramo maksimalno na samu utakmicu gdje nas očekuje paklenih 40 minuta. Mislim da neće biti problema, igrači su svjesni gdje i kako su griješili u Novom Sadu, koji je problem i mislim da će sve danas biti u redu."

Macura, Prostran i Olivari spremni, Dixon i Juby ne

Ovome dodajmo kako je na jučerašnjem treningu s momčadi normalno trenirao Jere Macura, vratio se Šime Olivari, a Malik Dixon još uvijek nije spreman (ozljeda zglobova obje noge). Ozljeda Tonija Prostrana također je prošlost, dok Juby Johnson idalje ne trenira s momčadi, već se svakodnevno nalazi na terapijama...
Dugo ste s momčadi, upoznati ste sa svime, kakve promjene možemo očekivati?

"Promjena će biti ta da ćemo podignuti agresivnost u obrani, to je jedna stvar, a druga stvar je da moramo biti koncentriraniji jer nam se ne smije dogoditi da u nizu promašujemo olako slobodna bacanja, da promašujemo neke zicere koji se moraju zabiti jer profesionalna momčad koja cilja visoko kao što Zadar cilja mora imati prisutan veći postotak realizacije, ona mora biti prisutna. Morat ćemo se pripremiti za njihovu obranu koja je protiv Hemofarma bila dosta delikatna, sa puno preuzimanja. Na to moramo biti spremni."

Već ste jednom gasili 'požar' i to poprilično uspješno

"Pa da, prvi puta je bilo uspješno, biti će i drugi put, tu uopće nemamo dileme oko toga. Ja sam spreman, prošli put sam bio spreman i sad sam spreman i tu nema dileme, što upravni odbor odluči to će biti, ja svoju kandidaturu uvijek ističem kao prvu stvar."

Zahvala navijačima na podršci

"Meni je drago da navijači cijene moj rad i trud svih ovih godina u klubu gdje sam sudjelovao i u proizvodnji igrača i rezultata. Ovim putem im se želim zahvaliti na podršci." - kazao je Pleslić za kraj razgovora.


Utakmica 14. kola NLB Lige između Splita i Zadra zapoćinje u 19 sati uz izravan prijenos na televiziji VOX

Puno sreće želime treneru Plesliću, njegovom pomoćniku Juri Šangu i svim igračima u sutrašnjoj utakmici, nadamo se pobjedonosnoj za momčad Zadra!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.