Vojvodina idealna prilika za prekid negativnoga niza
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 19.12.2008 u 15:09.
ZDNews.hr

Polako se vraća u formu Foto: Arhiva (ZadarSport)


Košarkaši Zadra sutra gostuju u Novom Sadu kod momčadi Vojvodine. Momčad Ace Petrovića, nažalost, osakaćena ozljedama putuje kod posljednjeplasirane momčadi NLB lige. Zbog raznoraznih problema izvan stroja su čak tri igrača iz početne petorke Zadra. U subotu najvjerojatnije neće igrati prvi razigravač Malik Dixon, startni krilni centar Jere Macura te mladi Šime Olivari i Toni Prostran. Juby Johnson će zbog loma ruke sigurno izbivati s terena najmanje mjesec dana. No, unatoč svim problemima cjelokupna javnost očekuje pobjedu Zadrana koji bi ovakve utakmice trebali rješavati u svoju korist ukoliko misle nastaviti pretendirati na Final Four NLB lige.

Evo što o susretu s Vojvodinom misle dva ponajbolja pojedinca utakmice sa Roanneom, Dejan Ivanov i Damir Rančić.

Dejan Ivanov

„Vojvođani su nedavno promijenili trenera, te su u egal-završnici izgubili susret protiv Hemofarma. Vrlo je teško igrati utakmice ovog tipa, sa posljednjeplasiranim momčadima, pogotovo na gostujućem terenu jer one ne mogu ništa izgubiti, dok je cijeli pritisak na nama. No, unatoč tome smatram da momčad Zadra ima dovoljnu kvalitetu da iz subotnje utakmice izađe kao pobjednik. Imamo dosta problema s ozljedama, sigurno neće igrati Juby ali u sličnoj smo situaciji od početka sezone, jer još niti jednu utakmicu nismo odigrali kompletni. Uvijek je netko imao problema s ozljedama, ali ovaj kadar Zadra ima dovoljnu kvalitetu da nadoknadi izostanak nekolicine igrača.

Susret protiv Vojvodine nam je idealna prilika da prekinemo negativan niz na gostovanjima u NLB ligi. Trenutno imamo tri uzastopne pobjede u svim natjecanjima i vjerujem da imamo dovoljnu kvalitetu da povežemo nekoliko pobjeda, uključujući i onu protiv Splita u utorak ne bi li rasterećeni otišli na Božićni odmor.“

Damir Rančić

„Nakon što smo se, pobijedivši Roanne, doveli u izrazito ugodnu situaciju u Eurocupu, gdje nam sada treba još samo jedna pobjeda da bi i matematički potvrdili prolaz u sljedeći krug okrećemo se susretu protiv Vojvodine. Subotnja utakmica je vrlo bitna, usudio bih se reći da nam je to zasada utakmica sezone. Ako mislimo biti konkurentni za prve četiri pozicije jednostavno moramo početi pobjeđivati u gostima. Neće biti lako jer Vojvodina igra dosta bolje nego što to rezultati pokazuju, no jednostavno moramo osvojiti ta dva boda. Nadam se da će pobjeda protiv Vojvodine biti nastavak trenutnog niza od tri uzastopne pobjede, niza koji će, nadajmo se, potrajati mnogo duže. Pobjednički niz uvijek unosi pozitivnu energiju u momčad i pomaže nam da lakše prebrodimo sitne probleme kojih uvijek ima.“

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.