Košarkaši Zadra: "Zasluženo smo pobijedili iako je bilo teže nego u Francuskoj!"
Piše: H.B. | Objavljeno 16.12.2008 u 22:34.
ZDNews.hr

Foto: ZadarSport (Arhiva)


Košarkaši Zadra još jednom su slavili protiv Roannea te su na svoj konto upisali dva iznimno važna boda. Poslije utakmice dojmove s novinarima podjelili su igrači Zadra Deajn Ivanov, Rok Stipčević, kapetan momčadi Todor Gečevski te Damir Rančić koji su se složili u jednom, slavio je bolji – Zadar!

Dejan Ivanov bio je najbolji igrač na utakmici. Za 18 minuta u igri postigao je 18 koševa (0/1 šut za tricu, 7/10 šut za dvicu uz impresivnih 14 skokova): "Dobili smo, nije bila laka utakmica kao u Francuskoj, znali smo da neće biti lako. U Francuskoj smo odigrali malo slabije protiv zone i vidjeli ste da su igrali zonu dvadesetak minuta. Važna je ovo pobjeda i sretan sam radi pobjede. Mislim da smo s još jednom pobjedom u EuroCupu zasigurno u drugom krugu. Praznovjeran sam i ne želim kazati da ćemo dobiti jednu ili dvije utakmice!"

Todor Gečevski odigrao je vrlo dobro, pravo kapetanski. Za 32 minute provedene u igri upisao je 15 koševa (1/2 šut za tricu ,6/8 šut za dvicu uz 5 skokova): "Bilo je teže nego što smo mislili, puno bolje su igrali danas. Mi smo danas igrali dobru obranu, u napadu smo promašili nekoliko otvorenih šuteva. Kada smo imali onu priliku u prvom dijelu prelomiti utakmicu, završiti ju, kada smo došli do 11 koševa prednosti, opet smo se vratili tako da smo se morali mučiti do samog kraja, međutim, ispalo je sve dobro, našli smo rješenje za njihovu zonu koju su odlučili igrati na kraju i dobili smo utakmicu što je nama važno za prolaz dalje, jer danas nije bila bitna koš razlika nego samo pobjeda koja nosi dva boda. Imamo još dvije utakmice, jedna protiv Maroussija i druga protiv ASK-a, mislim da će biti puno lakše kod kuće dobiti utakmicu, a treba nam samo jedna pobjeda i sto posto smo 'unutra' (drugi krug)."

Rok Stipčević za 37 minuta provedenih na parketu upisao je 10 koševa (2/5 šut za tricu, 2/2 šut za dvicu) : "Znali smo da će biti dosta teža utakmica nego protiv Roannea u Francuskoj, a još im se vratio i Harper. U Francuskoj smo odigrali jednu od boljih utakmica ove sezone, a znali smo ako i kod kuće odigramo tako da će utakmica biti u samom 'egalu' do samog kraja. U prvom poluvremenu smo odigrali odličnu obranu, primili smo samo 32 koša i mislim da je to dobar pokazatelj kako trebamo igrati ukoliko želimo osvojiti nešto veliko. Sada je pred nama utakmica sezone, ključna utakmica protiv Vojvodine koja je jako teška momčad. Zadnje kolo su Hemofarma vodili 15 razlike u Vršcu, promjenom trenera su se digli, a gore trebamo ići jako oprezno."

Damir Rančić po prvi put nakon ozljede dobio je 'pristojnu' minutažu te ju je iskoristio na najbolji mogući način. Za 21 minutu provedenu u igri Rančić je upisao 16 koševa (4/10 šut za tricu, 2/2 šut za dvicu): "Mislim da smo zasluženo pobijedili, očekivali smo tešku utakmicu jer nisu oni loša momčad koliko se to ovdje kod nas tako predstavilo. Vratila su im se dva najbolja igrača. Teška utakmica, ali zaslužena pobjeda Zadra. Ovo je prvi put da sam dobio dobru minutažu nakon ozljede i mislim da sam je dobro iskoristio, ali u svemu je najbitnije da je Zadar pobjedio. Što se same ozljede tiče, bitno je da me ne boli toliko. Bol je i dalje tu, ali treba stisnuti zube i ići dalje."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.