Stipčević: "Roanne će biti dodatno motiviran jer smo ih pobijedili u Francuskoj"
Piše: H. B. | Objavljeno 16.12.2008 u 0:44.
ZDNews.hr

Rok Stipčević Foto: ZadarSport (Arhiva)


Zadar je u trećem kolu EuroCup-a [skupina A] doslovno pregazio momčad Roanne-a u Francuskoj sa čak 22 koša razlike. Najbolji u toj utakmici bio je naš današnji sugovornik, Rok Stipčević koji je u prvoj utakmici protiv Francuske momčadi predvodio Zadrane sa 17 koševa.

Pošto Malik Dixon neće nastupati u današnjoj utakmici (pitanje je kada će se uopće oporaviti od novog uganuća), na Stipčeviću će biti ogroman pritisak jer će kao prvi 'play' vjerojatno sam 'dirigirati' većim dijelom susreta.

Za očekivati je, realno gledajući da ga na nekoliko minuta zamjeni Toni Prostran, trenutno drugi 'play' momčadi koji u utakmici protiv Union Olimpije – nije ulazio u igru.

'Neće biti lako kao u Francuskoj, vratili su im se Harper i Monroe'

"Mislim da će biti puno teža utakmica za nas nego što je bila u Francuskoj, vratili su im se Monroe i Harper. Roanne je neugodna i dobra atletska momčad, međutim, razlika između njih i ostalih Francuskih momčadi je u tome što oni igraju dosta organiziranije, ne ide sve ta trčanje, kako se prezentiraju ostale Fransuke momčadi. Trebamo biti spremni, jer i oni će doći sigurno spremni u Zadar, oni imaju šanse za prolazak dalje u drugi krug i biti će maksimalno motivirani protiv nas, posebno radi činjenice što smo ih već kod njih doma dobili."

'Ne smijemo ih podcijeniti'

"Igra li se protiv A2-ligaša u Zadru, u utakmicu se ne smije ući podcjenjivački prema suparničkoj momčadi. Iako smo ih tamo dobili rutinski, tako ne smijemo razmišljati. U utakmicu moramo ući maksimalno motivirani, svi, do jednog igrača. Protivnika nikako ne smijemo podcijeniti jer su oni dobra momčad i posjeduju kvalitetu koja će kad-tad isplivati, a dokaz da su dobri, rekao bih i više nego dobri je činjenica da su lani igrali Euroligu."

'Naš adut je i publika'

"Mislim da imamo 12 odličnih igrača koji u svakom trenutku mogu pružiti ono što se od njih očekuje i od Zadra će zasigurno sutra prijetiti velika opasnost. Protiv bilo koga da igramo, mi u utakmicu ulazimo maksimalno motivirani i dajemo sve od sebe. Iako je Roanne izgubio s povećom koš razlikom od nas u Francuskoj, oni će biti dodatno motivirani, a naš adut je, osim igre i publika koja nas nevjerojatno dobro podržava uvijek." – zaključio je Stipčević.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.