Petrović: "Stiže nam serija 'velikih' utakmica. Nadam se da će dvorana biti puna"
Piše: J.P. | Objavljeno 13.12.2008 u 22:21.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: H.B.


Nakon što je Zadar u Krešinom domu slavio u 12. kolu NLB lige, treneri Zadra i Olimpije, Petrović i Zdovc ponudili su svoja viđenja današnje utakmice. Prvo je, po običaju, započeo gostujući trener koji je kazao:

"Čestitam kolegi na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali svoje prilike, bili smo u utakmici, kako se kaže, napravili smo par gluposti, imalo smo problema zoni. Dečki su se borili, što pokazuje 29 faulova, što je meni najbitnije. To je jedan dobar vjetar u leđa za sljedeće utakmice. S druge strane, čeka nas jako puno posla."

Trener Zadra Aco Petrović je kazao: "Puno je razloga zašto je ova utakmica bila kakva je bila. Prije svega dolazi nam jedan Euroligaš koji je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu, a promjena trenera obično u startu često zna dati onih kratkoročnih brzih bodova. Do sada u Zadru nismo igrali niti jednu utakmicu ovakve vrste.

Sve su naše utakmice završavale od 20 do 44 koša razlike za nas, u tom kontekstu, tako da mi jednostavno još nismo odigrali jedan ovakav profil utakmice. Strahovito je bitno da smo dobili ta dva boda koja će nam puno značiti jer sada dolazi serija 'velikih' utakmica u Višnjiku gdje će, nadam se, dvorana biti puna i gdje ćemo mi pronaći način da kvalitetno odigramo. Problemi su nastali u prvom poluvremenu gdje smo mi odigrali baš doslovce 'svilenu obranu' kada smo zabili 46 koševa uz 4 promašena slobodna bacanj Juby-a.

Zadar svakome može 'uvaliti' pedesetak koševa u poluvremenu, međutim, jednostavno smo lagano dozvolili zupanu da nam zabije nekoliko trica, do prodora gdje su naši centri, Gečevski, a poslije i Ružić bili rotirati, a protivnici su nam zakucavali. Završilo je 1 razlike i tu je Olimpija vidjela svoju šansu. Ovo je bio jedini način da dođemo do pobjede, igrom 'koš na koš', da se prelomi. Mislim da nam je zona pomogla u ključnim trenucima jer smo razbili ritam napadačke kretnje Olimpije što nas je dovelo u situaciju da se osjećamo komfornije na terenu."
- zaključio konferenciju Petrović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.