Zadrani zasluženo slavili u dramatičnoj završnici
Piše: J.P. | Objavljeno 13.12.2008 u 22:20.
ZDNews.hr

Raspoložen - Dejan Ivanov Foto: H.B.


Košarkaši Zadra danas su slavili u Krešinom domu pred 4000 gledatelja u iznimno važnoj utakmici 12. Kola NLB Lige. Iznimno važnoj jer su ovom pobjedom Union Olimpiju gurnuli na 9. mjesto na tablici te im uvelike pomrsili planove, od kojih je ključni bio što bliži priključak četvrtom mjestu koji vodi na Final four.

Iako bez Vlade Ilijevskog i Marka Miličića, Olimpija se nije dala do samog kraja te su na sve moguće i nemoguće načine pokušali doći do pobjede, a najbliže pobjedi bili su u 38. minuti susreta kada su poveli sa 76:75. Nakon kratkog vodstva Olimpije, Juby Johnson ubacio je, kasnije će se pokazati – ključnu tricu koja je Zadrane odvela do ove vrlo važne pobjede.

Zadrani su na najbolji mogući način otvorili utakmicu. Marlon Garnett, šuter Zadra odlično je otvorio susret s dvije postignute trice te je Zadar vrlo brzo imao 6-0. Olimpija se dobro držala te nije dopustila domaćima se znatnije odlijepe. S druge strane, šuterski je bio raspoložen Jasmin Hukić koji je također, baš kao i Garnett, s dvije trice svoju momčad vratio u igru (8-7). U drugom dijelu prve četvrtine momčad Zadra radi seriju 6-0 te odlazi na 20-14, no Olimpija se i dalje ne da, te se vraća na samo pola koša zaostatka. Prvu četvrtinu zaključio je povratnik u zadarske redove, Malik Dixon koji postavlja za prvu četvrtinu konačnih 29-25.

Košarkaši Zadra dobro su otvorili i drugu četvrtinu. Perić i Johnson bili su precizni s linije slobodnih bacanja te domaći odlaze na +8 (33-25). Borbeni gosti opet su se vratili u 'život', pa tako pred kraj prvog poluvremena Jasmin Hukić još jednom zabija vrlo važnu tricu za goste te Olimpija opet dolazi na samo -1 koš zaostatka (39-38). Hukić je još jednom zabio, pred sam kraj druge četvrtine za 43-44 prvo vodstvo svoje momčadi, a na veliki odmor Zadrani odlazi s minimalnom prednošću (46-45) zahvaljujući trici Jubya Johnsona.

U trećoj četvrtini 'eksplodirao' je danas najbolji igrač susreta, bugarski reprezentativac Dejan Ivanov koji ubacuje prvih 8 koševa za Zadrane. Unatoč igri 'koš na koš', Olimpija se uspijeva lagano odlijepiti na +3 tricom Ožbolta 58-61. Kada je sve izgledalo izgubljeno, domaći se još jednom bude te rade veliku seriju 10-2 te na kraju treće četvrtine vode sa 5 koševaprednosti.

Zadrani nikako nisu uspjeli prelomiti utakmicu iako su u više navrata imali prilike za to. Samo dvije minute prije kraja susreta Hukić još jednom postiže tricu te Olimpija prelazi u vodstvo (75-76). I onda je svoje suigrače u 'život' vratio Juby Johnson koji 'stavlja' tricu, a nakon njega 4 koša pogađa i makedonski reprezentativac Todor Gečevski. Nakon pete osobne u igru ulazi Zadranin Tomislav Ružić koji postiže 2 vrlo važna koša za Zadar.

Nakon serije Zadra od 9-0 susret je bio praktički riješen, a da sve ne bude onako kako bi trebalo biti pobrinuli su se suci iz susjedne nam države koji su sudili Garnettu faul u napadu dok s druge strane nisu sudili očiti faul nad zadarskim igračem. Sve u svemu, zaslužena i vrlo važna pobjeda Zadra.

KK Zadar – KK Union Olimpija 87-80 (29:25, 17:20, 22:18, 19:17)

Zadar, Dvorana Krešimira Ćosića.

Gledatelja: 4000.

Suci: Ilija Belošević, Milija Vojinović, Aleksandar Glišić (svi Srbija).

Zadar: Rančić, Perić 4, Stipčević 6, Dixon 3, Johnson 18, Prostran, Gečevski 13, Olivari, Ružić 5, Macura 2, Garnett 16, Ivanov 20. Trener: Aleksandar Petrović.

Union Olimpija: Klobučar 8, Rudež 4, Jurković, Hukić 13, Robinson 6, Begić 4, Sarajlija 5, Radojević, Golubović 20, Zupan 12, Ožbolt 8. Trener: Jurij Zdovc.

OCIJENITE IGRAČE ZADRA OD 1-5!

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.