Toni Prostran: "Ako klub stoji iza riječi trenera Petrovića neka mi daju ispisnicu"
Piše: H.B. | Objavljeno 12.12.2008 u 0:05.
ZDNews.hr

Toni Prostran ogorčen je istupima trenera Zadra Ace Petrovića Foto: Arhiva (ZadarSport)


Ne mali broj puta se kroz medije provlačila priča o minutaži mladog zadarskog razigravača Tonija Prostrana. S obzirom da se radi o jednom od najvećih talenata hrvatske košarke, koji je svoju kvalitetu dokazao i na brojnim međunarodnim natjecanjima, njegova je minutaža ove sezone uistinu mizerna. I dok se prošle sezone ta mala minutaža mogla opravdati činjenicom da mu je to bila tek prva seniorska godina, ove sezone ne dati priliku takvom igraču prava je šteta.

Šteta, koja još uvijek nije nepopravljiva, no nastavi li Prostran 90% utakmica provoditi na klupi njegov će košarkaški razvoj naići na veliki problem. Jer nitko do sada u povijesti sporta nije postao igrač ako nije igrao. Trener Petrović, kao onaj koji odlučuje tko će i koliko minuta provoditi na terenu, izgleda, nema previše razumijevanja za zadarsku mladost.

Tako Prostran ove sezone minutažu dobiva na kapaljku, a sam trener se nekoliko puta negativno osvrnuo na njegovu igru bez obzira što se radi o vrlo mladom igraču, a samim time svaki takav istup može negativno djelovati na psihu mladića.

Posljednja u nizu Petrovićevih izjava bila je ona kako Prostran nije spreman za igranje seniorske košarke, a iako je do sada uvijek samo šutio i vrijedno trenirao, Prostran je ovoga puta odlučio replicirati treneru.

"Uopće me nije iznenadila izjava trenera, a za njegovo mišljene sam znao i prije po njegovom odnosu na treninzima. Pokazao je kakav je trener sa svojim izjavama o jednom svom igraču. Pogotovo je negativno u svemu to što me ovako javno blati.

Jak mu je psihološki i pedagoški nastup prema igraču od 17 godina koje mu je potrebna potpora trenera, a ne 'spuštanje'. Ako uprava stoji iza ovih njegovih riječi, volio bi da mi daju ispisnicu i neka se ne brinu za moju budućnost. Što se tiče mojih 30 sekundi u utakmici protiv Crvene Zvezde, ušao sam u igru kada je rezultat na semaforu bio 22-24 za nas, a izašao sam na 24-26 za Zadar.

Što se tiče moje seniorske košarke, zašto ne spominje moju igru protiv Cibone i utakmice iz prošle sezone? Ovo znači kako on ističe samo moje greške, a sve dobro prešućuje. Ako misli da je davanje šanse igraču minutu do dvije, i nakon jedne greške 'letiš' van - ne znam da li bi tu šansu iskoristio niti 'superman'. Vise ga ne cijenim ni kao trenera ni kao čovjeka."
– zaključio je Prostran u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.