Aco Petrović se pozvao na Gandhija: "Imam pravo na šutnju, vi mene ubijate"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.12.2008 u 21:19.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Arhiva (ZadarSport)


Aco Petrović odlučio je da više neće davati izjave za novinare, osim na službenim press konferencijama nakon utakmice. Nakon što su novinari došli kako bi uzeli izjavu trenera s obzirom da se oglušio na telefonske pozive svih zadarskih novinara nakon poraza protiv Crvene Zvezde, Aco Petrović na 'nož' je dočekao trojicu novinara, uključujući i potpisnika ovog članka. Dosta toga izrekao je trenutni strateg Zadra, a među najapsurdnijima izjavama izdvajamo samo neke: "Vi mene ubijate", "Toni Prostran ne može igrati seniorsku košarku", "Read My Lips" i tako dalje, i tako bliže.

U 17 sati i 40 minuta trener Zadra ušetao je u dvoranu, s kavom u ruci te je pred trojicom prisutnih novinara započeo svoj monolog:

"S obzirom na sve ovo što mi se događa, ja sam odlučio baš kao i okrivljenik na sudu – braniti se šutnjom do kraja prvenstva. Konkretne stvari neću navoditi. Način na koji se ja tretiram u lokalnim medijima, znači portalima, novinama – svim medijima nije korektan. Znači to se odnosi na sve medije. Do kad sam tu, bilo to šest dana, šest minuta ili šest godina neću vam davati izjave, jer imam pravo na to. Pišete komentare sami, zaključujete o utakmicama koje niste gledali sami… Šutim za sve medije, ne šutim posebno za nikoga od vas jer 80% medija negativno se odnosi prema meni."

'Toni Prostran ne može igrati seniorsku košarku'

Iako je lani govorio kako će jedino Prostran od svih juniora biti spreman za veću minutažu, Petrović je promijenio svoje mišljenje, baš kao i u slučaju mladog Pavle Marčinkovića kada ga je hvalio na sva usta, da bi na kraju kazao kako mu taj igrač nije potreban. Slično se ovih dana, na žalost događa i sa Tonijem Prostranom, jednom od najboljih mladih igrača u Europi.

Kristijan Magaš: "I bolje je da ne ništa ne priča"
U kratkom razgovoru za ZadarSport, predsjednik kluba Kristijan Magaš kazao je kako je bolje da se trener Petrović odlučio za šutnju, jer, kako je naveo, Aco je često znao s nebulozama izlaziti u javnost.
"Nije u pitanju izjava koju ću ja vama dati ili je neću dati, već su u pitanju nesuvisli komentari. Nitko od vas ne može komentirati ono što nije gledao. Vi zadnje dvije utakmice niste gledali. Što se Tonija tiče on ne može igrati ozbiljne utakmice, majstore. On je u 33 sekunde izgubio dvije lopte. Govorimo o Zvezdi u Beogradu i vi meni govorite da on može igrati!!? Dobio je priliku, ali je u te 33 sekunde izgubio dvije lopte. U 30 sekundi smo otišli sa +6 na -2 u 30 sekundi dok je Toni bio na terenu."

''Vi mene ubijate'

"Ja sam odlučio zašutjeti prema svim medijima i ja se ne ljutim na vas. Vi mene ne možete više ubijati nego što me ubijate. Vi meni pričate o utakmicama, a svaka utakmica je različita. Na konstataciju kolege novinara koji je samo naveo statistički podatak kako Jere Macura nije igrao niti jedne minute u dvije utakmice, Petrović mu je obrusio: "Ne trebaš ti meni završavati svoju misao jer već znam što ćeš tri rečenice unaprijed reći. U ovoj momčadi postoje igrači koji imaju veća prava i oni koji imaju manja prava, nisu svi isti."

'80% medija mene pljuca'

Vi slobodno imate pravo pisati što god hoćete, ali ja vama novinarima više ne želim davati izjave. Ja sam različit od drugih trenera. Kažnjenik na sudu ima se pravo braniti šutnjom i moje pravo je da se branim šutnjom. Mene pljuca 80% medija. Ja ne mogu nikoga izdvojiti niti se mogu s vama upuštati u neke profesionalne rasprave.

Na upit kolege novinara: "Smatrate li vi da je moj komentar na ne igranje Macure pljucanje", Aco je kratko odgovorio: "Apsolutno, smatram to pljucanjem", da bi samo nekoliko minuta kasnije kazao kako to ipak ne smatra 'pljucanjem'. U nastavku je vrlo neugodno dodao: "Zašto me ne pitate zbog čega Macura nije igrao? Nije igrao isključivo zbog toga što su Perić i Ivanov dobro odigrali."

Read My Lips (čitaj s mojih usana)

Onda je Petrović počeo i na Engleskom jeziku: "Read my lips!" kazao je vidno uznemireni Petrović kolegi novinaru te mu se približio na samo nekoliko centimetara od glave te je nastavio galamiti: "Riga igra sa 5 vanjskih igrača i tu je nemoguće da igra bilo tko drugi u paru sa pet vanjskih igrača. Protiv Zvezde Perić je odigrao briljantno na poziciji četvorke 23 minute i tu ne može biti treći igrač u rotaciji."

Na konstataciju novinara kako je upravo on izgubio utakmicu protiv Zvezde, Petrović je izgledao kao da je izgubio busolu, a igrači su na tren stali s šutiranjem te su zbunjeno gledali što se događa uz aut liniju. Na upit novinara ima li on pravo u mediju za koji radi napisati komentar da Macura nije igrao, Petrović je samo kratko odgovorio: "Imaš pravo pisati što god želiš."

Nastavio je dosta nervozno i žestoko: "Ne želim više gubiti vrijeme na pizdarije što novinari pišu, smatram da je takvo komentiranje pizdarija, konkretno smatram da je tvoje razmišljanje na takav način pizdarija" – kazao je Petrović kolegi novinaru.

"Još jednom ću ponoviti kako za treću četvorku nema mjesta jer je Perić odigrao briljantno. Protiv Zvezde smo mi vodili 35 minuta jer mi je Perić na poziciji četvorke igrao 'playmakera' i zato Macura nije igrao. Od koga smo mi to izgubili? – Od Zvezde u Beogradu. Meni srpski novinari kažu kako Zadar nije nikad igrao ovako dobro. To što mene mediji razapinju, to nije doživljeno, jer ja nigdje nisam izgubio utakmicu koju sam trebao dobiti. Ja to što vi pišete konkretno ne smatram pljucanjem." – kazao je Aco.
Za kraj je dodao: "Ja se samo Gandhijevski branim do kraja sezone, a govorit ću na kraju sezone, odnosno onog trenutka ako odem prije, tada ću progovoriti. Ne da imam pravo na to nego sam 100% siguran da imam pravo na šutnju. Ne može mi nitko reći da moram govoriti i davati izjave. Konkretno, tretman medija prema meni je katastrofalan. Zapamtite sada što ću vam reći, 101 utakmicu Zadra sam vodio, imam 71 pobjedu i 30 poraza, nađite mi bilo kojeg trenera u povijesti Zadra koji ima takav skor" – zaključio je burnu raspravu s novinarima vidno uznemireni Aco Petrović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.