Hrvoje Perić: "U obrani smo ginuli jedan za drugoga"
Piše: H.B. | Objavljeno 10.12.2008 u 23:25.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić Foto: Arhiva (ZadarSport)


Prema velikom broju košarkaških stručnjaka, novinara, bivših i sadašnjih igrača, pa sve do navijača, Hrvoje Perić je najbolje pojačanje koje je pristiglo u Zadar ove sezone. Njegova polivalentnost itekako je pridonijela poboljšanju igre Zadra s obzirom na činjenicu kako Hrvoje bez problema može odigrati bilo koju 'rolu' na pozicijama od 1 do 4.

U utakmici protiv Roanne-a odigrao je vrlo dobro. Za 22 minute provedene na parketu upisao je 11 koševa, i 7 skokova s ukupnom valorizacijom – 19.

'U obrani smo ginuli jedan za drugoga, pobjeda je zaslužena '

"Sigurno je da nam je ova pobjeda dobro došla nakon serije od 5 poraza u gostima. U Zagrebu smo imali sastanak svi skupa gdje je svakome ukazano na mane i greške, dogovorili smo se da ćemo to ispraviti te smo u utakmici protiv Roanne-a zasluženo slavili. U utakmici protiv Roanne-a smo 'ginuli jedan za drugoga' kako se zna reći. Svatko je dao svoj doprinos, u napadu se tražilo najbolje rješenje dok smo u obrani odigrali također na zavidnoj razini. Zadovoljan sam ovom pobjedom bez obzira na činjenicu što njima nisu igrala tri vrlo bitna igrača. Da je bio i teži protivnik, s pristupom kao u utakmici protiv Roanne-a, mislim da bi pao i teži protivnik."

'Samopouzdanja nije falilo, padova u igri nije bilo'

"Uglavnom smo se u zadnje vrijeme sa gostovanja vračali tužni radi nes(p)retnih poraza. Ovaj put smo se stvarno 'skupili' te smo odigrali zajednički – timski, onako kako bi uvijek trebali igrati. Moram kazati kako smo igrali dosta pametno i kontrolirano te sa puno samopouzdanja unatoč čestim porazima na gostovanjima. Cijelu utakmicu smo odigrali u visokom ritmu i momčadski tako da većih padova nije bilo."

'Rotacije su dobro pogođene. Sa svakim ulaskom igrača s klupe u igru rezultat nije padao, već se – dizao!'

"Što se tiče mog šuta za tri ja sam 'opalio' jednu tricu ali ona nije upisana u statistiku. Što se tiče rotacije, i to je bilo na zavidnoj razini. Tažili smo najbolje raspoloženog igrača. Rotacije su bile dobro odrađene jer su u svakom trenutku izmjene davale pozitivan impuls. Kada god bi ušao neki novi igrač na parket rezultat se dizao, nije padao i mislim da je to dobro odrađeno i pogođeno."

'Potvrditi pobjedu protiv Roanne-om pobjedom nad Olimpijom'

"Nadam se da ćemo ovu pobjedu protiv Roanne-a potvrditi i protiv Olimpije te da će naša publika biti zadovoljna. Moramo ostvariti naš cilj, a to je priključak među prve četiri momčadi NLB lige i prolazak u drugi krug Eurocupa. Nadamo se da ćemo već u utorak slaviti protiv Roanne-a. Što se Rige tiče, nadam se da ćemo i njih eliminirati kada nam dođu u goste, bez obzira što smo od njih izgubili sa velikih 12 koševa razlike."

'Olimpija još nije 'proigrala', nadam se da neće ni protiv nas'

"Olimpija je dosta kvalitetna momčad, imaju dobre igrače na svim pozicijama, dobro su posložili momčad, međutim, rezultat im ne ide na ruku. Promijenili su trenera, ne znam što se događa, možda nisu našli kemiju unutar momčadi? Ne bi bilo dobro da protiv nas proigraju. Ja sam siguranda ćemo se potruditi te da ćemo ih u konačnici pobijediti i na kraju našoj publici pružiti veselje."

'Navijanje u Krešinom domu je prva liga!'

"Dvorana Krešimira Ćosića je dosta dobro popunjena, a navijanje je 'prva liga'! Ovom prilikom želim poručiti Tornadu da dođu u što je moguće većem broju te da nas podrže. Isto tako bi poručio svima da nema razloga za 'sijanje' nekakvog nezadovoljstva bez obzira što smo neke utakmice 'jeftino' izgubili. Mislim da nas u drugom dijelu sezone čeka jako dobar raspored i da će sve završiti onako kako je zacrtano, prije početka sezone." – za kraj je kazao Perić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.