Rok Stipčević: "Zasluženo smo slavili protiv Roanne-a"
Piše: H.B. | Objavljeno 10.12.2008 u 23:25.
ZDNews.hr

Corey Brewer i Rok Stipčević Foto: Arhiva (ZadarSport)


Trenutačno prvi 'play' Zadra – Rok Stipčević u razgovoru za ZadarSport ukratko je analizirao utakmice Zadra protiv Zvezde, Rige i Roanne-a. Rok smatra kako je Zadrane u utakmici protiv Zvezde koštala opuštenost nekoliko minuta kada su domaćini napravili velikih 17-0.

U zadnjoj utakmici, protiv Roanne-a (3. kolo Eurocupa) Rok je u igri proveo 36 minuta, upisao je 17 koševa, 6 skokova, 5 asistencija te dvije ukradene lopte. Ukupna valorizacija - 23. – vrlo dobro!

'Protiv Rige i Zvezde nas je koštalo 5 minuta opuštenosti'

Pa prije svega trebam naglasiti da smo u utakmicama protiv Crvene Zvezde i Rige dominirali minimalno 75 minuta i držali smo svoj ritam. Nismo dali protivniku da preuzme stvar u svoje ruke, a onda se dogodio nagli pad u našim redovima što je rezultiralo već poznatom razlikom. Bitno je i naglasiti da nas nitko od te dvije momčadi nije 'pregazio', već bi se dogodilo to da uđemo jedan negativni ritam, dogodi se veliki pad koncentracije i onda nema povratka. To nam se više ne smije dogoditi.

'Trener i momčad dišu kao jedno'

Ne bih kazao da smo loše krenuli u NLB-u. Imamo puno povoljniji raspored od svih protivnika i sad u drugom krugu nam dolaze doma sve jake momčadi i mi ćemo pokazati da smo kvalitetni. Za sada imamo dobar rezultat i mislim da je ta nervoza koja se stvorila bila potpuno nepotrebna. Trener i momčad dišu kao jedno i mislim da nije dobro da se unosi nemir u svlačionicu kroz negativne komentare i nagađanja o smjeni trenera ili igrača.

'Zasluženo smo slavili protiv Roanne-a'

Velika pobjeda Zadra, izuzetno važna, naglašavam ovo važna jer je Roanne tipična domaćinska momčad koja sve snage polaže u utakmice na domaćem terenu, oni su prepuni 'fizikalaca' i atletskih igrača. Koliko sam čitao po portalima, oni su najavljivali pobjedu jer su pobijedili Rigu kod kuće, a u Francuskom prvenstvu imaju omjer 7-3. Mislim da smo im pomrsili račune s ovom pobjedom. Odigrali smo dobro i kvalitetno, svatko je dao svoj maksimum. Ovom prilikom želim čestitati svim svojim suigračima i treneru na pobjedi.

'Imamo ravnopravne igrače u igri i na klupi'

To i je kvaliteta ovog Zadra. Imamo ravnopravne igrače na klupi i na terenu, svatko je u svakom trenutku spreman odraditi svoj dio posla i zato ne čudi što su se svi igrači upisali u strijelce. Svi, apsolutno svi su odigrali dobro bez greške i mislim da smo zasluženo slavili protiv Roanne-a.

'Olimpija je kvalitetna momčad, treba biti oprezan'

Olimpija je kvalitetna momčad. Iako ne stoje dobro na ljestvici, oni su dosta novaca uložili u cijeli projekt, i od njih se očekuje više. Doveli su i vratili nazad dosta kvalitetnih igrača. Ono što se od nas očekuje je naravno – pobjeda. Mi u utakmicu moramo uči oprezno i ako damo sve od sebe kao protiv Roanne-a mislim da pobjeda neće izostati.

'Nisam zadovoljan, uvijek se može bolje'

Ja nikad neću biti zadovoljan sa sobom i sa momčadi jer smatram da se uvijek može bolje i kvalitetnije. Mislim da je to pozitivno sportsko razmišljanje. Smatram kako sam se dobro snašao u ulozi prvog 'playmakera' otkako se Dixon ozlijedio, igramo dobro i kvalitetno. Mislim da nije ništa neočekivano to što sam ja prvi 'playmaker'.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.