Zadar do uvjerljive i važne pobjede u Francuskoj
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 9.12.2008 u 23:02.
ZDNews.hr

Juby Johnson - ispunio obećanje iz najave! Foto: Arhiva (ZadarSport)


Zadar je otputovao u Francusku s imperativom pobjede nad domaćim Chorale Roanne. U zadnje vrijeme zadarska momčad bilježila je na gostovanjima uglavnom poraze i ovdje se je tražio prekid negativnog niza. Utakmica je još važnija bila time što bi Zadar pobjedom napravio veliki korak prema prolazu skupine i plasmanu u drugi krug Eurokupa.

Početak utakmice protekao je u ispitivanju snaga i igrom «koš na koš». Krajem prve četvrtine Zadar radi seriju od 9:2, i odlazi na prvi odmor sa osam poena prednosti.

U drugoj četvrtini Zadar je nastavio gdje je stao. Raspoloženi su igrači Zadra tada bili na svakom dijelu terena i domaći su samo mogli gledati kako tonu u minus, tako da se na veliki odmor odlazi sa vrlo ugodnih 33:49.

No nakon odmora pokazalo se da ni Roanne ne može cijelu utakmicu baš tako blijedo igrati. Bude se i oni te ubrzo rade seriju od 9:0. No Zadar je večeras za njih ipak prerazigran bio. Tako da gosti uzvraćaju serijom od 17:0 i ubrzo sve vraćaju na svoje mjesto. Semafor je tako pokazivao nekoliko minuta prije kraja uvjerljivu prednost Zadra, tako da su se svi kod Roannea prestali nadati da bi u ovoj utakmici mogli bilo više više napraviti. Zadnjih nekoliko minuta u igru je ušao i najmlađi zadarski prvotimac Toni Prostran. Pogodio je i on jedno slobodno bacanje tako da su se svi u momčadi upisali u strijelce.

Nikoga posebno nismo izdvajali u ovoj velikoj pobjedi Zadra, jer to nije bilo niti potrebno. Jednostavno svako je odigrao kako treba i svi su pridonijeli ovoj iznimno važnoj pobjedi. Ovom pobijedom Zadar je sebi širom odškrinuo vrata drugog kruga Eurokupa, jer za taj uspjeh još samo na domećem terenu ostaje pobijediti Roanne i ASK Rigu.

Rok Stipčević bio je najučinkovitiji kod Zadra zabilježivši 17 poena (pet trica), šest skokova i pet asistencija. U ovoj dobroj zadarskoj partiji vrlo dobro su ga pratili i ostali suigrači. Dok je kod poraženih najistaknutiji bio Chris Monroe sa 17 poena. Na njegovu žalost on nije imao niti približno toliku pomoć svojih suigrača večeras.

Jere Macura u igri nakon dvije utakmice pauze
Nakon dvije utakmice pauze, danas je u igru nakon 80 minuta neigranja ušao i krilni centar Zadra Jere Macura koji je za 14 minuta postigao 5 koševa, skupio 4 koša s ukupnom valorizacijom 5.

h.b.


Roanne – Zadar (17:25, 16:24, 14:16, 19:19)
Dvorana Andre Vacheresse. Gledatelja: 2000. Suci: Mauro Pozzana (Italija), Vicente Bulto (Španjolska) i Renaud Geller (Belgija).

Roanne: Monroe 17, Souchu 6, Sumpter 9, Boundy, Lance, Nengsu 6, Dia 4, Kone 12, Poupet 8, Pellin 4. Trener: Jean-Denys Choulet.

Zadar: Rančić 3, Perić 11, Stipčević 17, Johnson 11, Prostran 1, Gečevski 12, Ružić 10, Macura 5, Garnett 10, Ivanov 4. Trener: Aleksandar Petrović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.