Giergia: "Moramo se malo zabrinuti"
Piše: H.B. | Objavljeno 7.12.2008 u 23:58.
ZDNews.hr

Giuseppe Giergia Foto: Arhiva (ZadarSport)


Sportski direktor kluba Giuseppe Giergia analizirao je igru KK Zadar u utakmici protiv Crvene zvezde te je kazao kako je Zadar sam sve prosuo, te je na taj način domaćin jučer slavio u Pioniru. Ukratko je opisao momčad Roanne-a s kojima košarkaši Zadra u utorak igraju utakmicu 3. kola Eurokupa.

'Moramo se malo zabrinuti. Izgubili smo jer smo prestali igrati košarku'

"Igrali smo dobro do 33. minute i onda kao da nas je nešto začaralo i prestali smo igrati. Mi smo sve napravili, i dobro i loše, nije to zasluga Zvezde nego nas, na žalost. Izgubili smo jer smo prestali igrati košarku. Jednostavno smo previše toga promašili, a oni su u tom periodu napravili 17-0. Mislim da se trebamo ipak malo zabrinuti i razmisliti o tome jer ovo je praktički treći put da na 'fotokopiju' gubimo."

'Utakmica se igra 40 minuta'

"Sinoć smo imali taj problem da nismo uopće imali šut sa 'poludistance', sve se šutiralo sa pozicije za tri ili nešto malo ispod koša i mislim da se na tome treba poraditi te se to mora riješiti. Mi smo vodili većim dijelom susreta, odlično smo stajali i kontrolirali smo igru, a onda smo izgubili tu nit. U trenutku kada smo stali, Zvezda je napravila prednost od 17-0 i bilo je gotovo, na žalost isteklo je vrijeme i utakmica je bila gotova, utakmica se igra 40 minuta."

'Protiv Partizana, Hemofarma, Rige i Zvezde smo izgubili na isti način'

"Nije bio problem u obrani nego je problem u tome što mi nismo pogodili više koševa, jer mi smo zabili 75 koševa u 33 minute, a logično bi bilo da smo dali 90. Jednostavno, trebamo naučiti pobijediti takve utakmice, jer smo ih imali i bili smo jako blizu. Mi smo razgovarali sa svakim igračem ponaosob, i sigurno je da se i oni ne osjećaju skroz dobro nakon poraza. Znači to je Partizan, Hemofarm, Riga i sad Zvezda – sve smo izgubili na isti način."

'Moramo dobiti Chorale Roanne'

"Mi o Chorale Roanne-u znamo apsolutno sve. Moramo tamo otići i pobijediti, ako želimo otići u daljnju fazu natjecanja u Eurokupu. Pobjeda protiv Roanne-a sigurno bi nam dobro odškrinula vrata drugog dijela Eurokupa. Roanne ima deset tamnoputih igrača, igraju dobru košarku, prije svega to je ozbiljna momčad koja je dobra u skoku, ali mislim da smo mi kvalitetniji i da to možemo riješiti u našu korist. Bitno je da odigramo korektno, kao u svim utakmicama do sada i da nam se ne događaju ove 'crne rupe' i onda rezultat ne može izostati." - za kraj je kazao Giergia.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.