Croatia iz Sesveta još jednom bolja od Zadra
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 7.12.2008 u 19:54.
ZDNews.hr

Jozo Pletikosić (u bijelom dresu) Foto: Sportnet.hr


CROATIA SESVETE – ZADAR 3:1 (1:1)
Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj ulici
Gledatelja: 100
Sudac Domagoj Vučkov (Rijeka) (6)
Strijelci: 0:1 – Terkeš (2), 1:1 – Juroš (10), 2:1 – Jurakić (54), 3:1 – Jurin (71).

Croatia: Radoš (6), Katanec (6), Mus (6), Landeka (6), Pilipović (6), Šušak (6), Čižmek (6) (od 79. Čičak), Palić (6,5), Vojnović (6,5), Juroš (6,5) (od 66. Jurin 6,5), Šaban (5,5) (od 54. Jurakić 6,5).

Zadar: Vuković (6), Puljić (6), Batkoski (6), Parmaković (6), Maruna (6) (od 62. Mitrović -), Milin (6), Ljubičić (5,5) (od 81. Jerbić -), Pletikosić (5,5) (od 72. Rašo -), Župan (6), Surać (5,5), Terkeš (6).

U posljednjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva, nogometaši Zadra nisu uspijeli barem djelomično spasiti obraz i maknuti se sa začelja tablici. Za to im je potrebna bila pobjeda u današnjem susretu, ali još jednom nisu na gostovanju uspjeli dohvatiti niti bod. Može se reći da je zadarska nogometna jesen završila onako kako je i protjecala većim dijelom - tmurno i razočaravajuće.

Samo jedan bod na gostovanjima i previše prosutih bodova kod kuće protiv izravnih konkurenata nikako ne mogu biti dovoljni za išta više od dna tablice i sigurno se na proljeće nešto mora mijenjati ukoliko se cjelokupna slika želi promijeniti.

Utakmica je odigrana pred mizernim brojem gledatelja, a teren je bio sve samo ne pogodan za igru. Sve to nije spriječilo igrače obje momčadi da odigraju solidnu i borbenu utakmicu i zarade pljesak onih nekoliko gledatelja. Start je bio kao iz snova za Zadrane, poveli su više greškom igrača Croatije nego svojom zaslugom.

Nije dugo rezultat 1-1 stajao na semaforu jer su se, uvjetno rečeno domaćini, vrlo brzo angažirali i vratili stvari na svoje mjesto nedugo nakon toga. Veći dio prvoga poluvremena Zadar je bio momčad koja je kontrolirala igru, ali bez konkretnijeg učinka, izuzev pogotka.

Croatia je bolje ušla i u drugi dio, sve su pokušavali ne bi li došli do vodstva, a to im je vrlo brzo i uspjelo. Treba istaknuti i kako su dva od tri gola Croatie postigli igrači sa klupe, nedugo nakon što su ušli u igru. Zadar je u drugom dijelu uglavnom pokušavao preskakanjem igre doći u priliku za pogodak, od kojih je bilo i nekoliko izglednijih, ali u niti jednoj nije bilo završnog udarca. Najbolja je možda bila ona Suraća kada je greškom domaće obrane sam ostao ispred vratara, ali je predugo čekao, te mu je ovaj blokirao pokušaj.

Niti zamjene nisu donijele ništa dobro u igru Zadra, pa se postavlja pitanje da li se sa ovom momčadi uopće može zabilježiti ikakav napredak. Utakmica je bila vrlo borbena sa puno htijenja sa obje strane, a s(p)retniji su ovog puta bili nogometaši iz Sesveta te im predstoji puno mirnija stanka nego kolegama iz Zadra.

Nakon utakmice, trener Croatije iz Sesvete objavio je da više nije trener te momčadi.

Tijek utakmice

2. min 0:1 – Terkeš. Ljubičić je ubacio loptu sa desne strane u 16-erac domaćina do Terkeša koji nekako gura loptu u mrežu pored nespretne domaće obrane.
10. min 1:1 – Juroš. Dobar prodor Juroša sa desne strane i još bolji udarac desni gornji Vukovićev kut.
12. min Slab pokušaj Vojnovića.
20. min Ubačaj Župana, Terkeš glavom preko gola.
37. min Nespretnost domaćih u obrani, zamalo završili efektnim autogolom.
38. min Odličan udarac Marune sa 10-12m, Radoš sjajno brani, a Terkeš pred praznim golom pogađa sebe u ruku.

48. min Gužva pred vratima Zadra, lopta na kraju u Vukovićevim rukama.
54. min 2:1 – Jurakić. Nakon serije pogrešaka u obrani Zadra, Jurakić pogađa
za vodstvo domaćih.
63. min Kontra Sesvećana nakon koje Vojnović slabo puca u Vukovića.
64. min Još jedna prilika za Croatiu, ali sve završava udarcem preko gola.
69.min Suraćev udarac sa 10m preko gola.
71.min 3:1 – Jurin. Vrlo lijep udarac Jurina iskosa sa 15m u suprotan kut i rješenje pitanja pobjednika.
73. min Nekoliko grešaka u domaćoj obrani, lopta dolazi do Suraća koji ostaje
sam ispred vratara domaćina, ali predugo čeka i ovaj mu uklizava i brani.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.