Zvezda sa serijom 17:0 uništila nade Zadra
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 6.12.2008 u 21:29.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: NLB liga


U 11. kolu NLB lige Zadru je slijedilo još jedno zahtjevno gostovanje, ovaj put kod beogradske Crvene zvezde. I ovu utakmicu Zadar je morao nastupiti bez svog prvog organizatora igre, ozlijeđenog Malika Dixona, dok se Damir Rančić nakon problema s leđima vratio u sastav.

Prvu četvrtinu obilježio je Marlon Garnett sa tri pogođene trice, a jednu je pridodao i Rok Stipčević. No Zvezda preko svog centra Elmedina Kikanovića koji tada zabija 9 poena, ne gubi konce i taj period završava sa 21:18 za goste.

U drugoj četvrtini ništa se znatno ne mijenja. Kod Zadra odlično igra sjajni Hrvoje Perić. Zadar i dalje ima prednost, no ne uspijeva se ozbiljnije odvojiti

U trećem periodu Zadar pogađa čak pet trica iz 11 pokušaja. Rezultat se i dalje bitno ne mijenja i Zadar prije posljednjih 10 minuta ima prednost od pet poena.
No ta zadnja četvrtina bila je ujedno i pogubna za Zadar. Stao je šut i sve što je dotada bilo, a domaća momčad krenula je punim gasom. Zvezda tada radi seriju od čak 17:0 i ostavlja goste bez ikakve nade.

Utakmica je završila sa 89:79, a momčad Zadra ubilježila je tako svoj peti uzastopni gostujući poraz. U oči upada da je Zadar ovdje ispalio čak 33 pokušaja za tri poena uz 11 uspješnih.

Najbolji pojedinci kod pobjednika bili su Marko Marinović sa 19 poena i Elmedin Kikanović sa 18 postignutih koševa. Kod poraženog Zadra najviše se istakao Hrvoje Perić sa 19 poena.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.