Aco: "Bit će iznimno teško s obzirom da igramo s jednim 'playmakerom'"
Piše: H.Bajlo | Objavljeno 4.12.2008 u 23:54.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Arhiva (ZadarSport)


Košarkaše Zadra u subotu, 6. prosinca očekuje iznimno teško gostovanje. Izabranici Ace Petrovića igraju protiv prve momčadi koja je 'skidala' najjače klubove regionalne lige, uključujući i Partizan koji je Zadru nanio poraz u 4. kolu NLB lige (83:80).

Petrović i dalje ne može računati na ozlijeđenog Dixona koji će, prema riječima trenera, još dvije utakmice pauzirati, no, može računati na Damira Rančića koji se u potpunosti oporavio te konkurira za sastav protiv Crvene Zvezde.

Crvena Zvezda ima skor 10-2, a redom su 'skidali' FMP, Krku, Union Olimpiju, Vojvodinu te Split, da bi u 8. kolu doživjeli svoj prvi poraz nakon serije 4-0 - od Cibone. U sljedećem, 6. kolu slavili su protiv Bosne sa 100:87, a dalje su redom padali Partizan i Helios, da bi u 10. kolu izgubili od Hemofarma 84:65.

Kako najaviti utakmicu Crvene Zvezde i Zadra. Lani je prekinuta tradicija veća od tri desetljeća te je Zadar napokon slavio u Pioniru. Može li se to ponoviti?

- "Svaka utakmica je nova priča, novi trener, nova Zvezda. Nije to ista Zvezda kao i lani, mislim da su puno jači, kvalitetniji i agresivniji. Uostalom, jedini su koji imaju najbolji skor (10-2), jedini su nanijeli poraz Partizanu i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Za razliku od Partizana, oni na svom domaćem tereni imaju između 4 i 5 tisuća ljudi u dvorani, a samim time je i atmosfera 'nabrijanija'.

S obzirom da igramo s jednim 'playmakerokm', ako ne računamo tih par minuta Tonija što može ući u igru, bit će jako teško. Zvezda cijelu utakmicu, svih 40 minuta rade pritisak po čitavom terenu, nakon 'penala' igraju zonski presing '1-2', '1-1'. Čekaju svoja dva-tri 'brejka' po dvije, tri minute i tako su u pravilu do sada dobivali dosadašnje utakmice.

Tijekom petnaestak minuta 'držiš ih', a onda ti naprave 8-0, i tako su radili rezultat. Što se tiče igrača. Glavna kvaliteta im se nalazi u bekovskom paru Marinović – Leroy Andre Owens koji je došao iz Indiane, imaju dvije iznimno kvalitetne 'četvorke' Robertsa i prošle godine najboljeg MVP igrača lige Tadiju Dragičevića, međutim, ako je nešto sretna okolnost, onda je to da su na istoj poziciji, premda su protiv Partizana, drugih 20 minuta obojica proveli na parketu, u paru. Igrali su sa dvije 'četvorke' te je Zvezda dobila više na agresivnosti.

Na poziciji 'petice' vrlo kvalitetno igra Kikanović koji je iznimno pokretan i kvalitetan centar, njihov najbolji igrač po postotku za dva poena. Na poziciji 'trojke' i ostalim vanjskim pozicijama rotiraju mnogo mladih interesantnih igrača od kojih će zasigurno jedna od najvećih zvijezda srpske košarke biti Bjelica, igrač koji igra pozicije od 1 do 4, visine 203, 204 cm."

Imate li namjere više koristiti Tonija Prostrana s obzirom na njegovu kvalitetu i talent?

- "To su iznimno teške utakmice na gostovanjima. Tonija možete koristiti u domaćim utakmicama gdje ste malo zaštićeniji od strane sudaca. U svakom slučaju, dečko će igrati te ću ga koristiti u rotaciji. Međutim, to su iznimno teška gostovanja te je na utakmicama prisutna iznimno velika agresivnost…

Dovoljno je da minutu, dvije uđeš u dvije, tri izgubljene lopte. Prije svega, on će sigurno uči u igru i igrat će nekih 5,6 minuta jer je nemoguće da Rok odradi svih 40 minuta jer je nemoguće odraditi taj pritisak i zato kad igrate protiv ovako iznimno agresivnih i brzih momčadi koje nameću agresiju i žele trčati, onda su dva 'playmakera' iznimno bitna."

'Perić će sa više pozicija tupiti Zvezdu'

- "Postavlja se pitanje, s koje pozicije Perić može doći i otupiti tu agresivnost Crvene Zvezde. Da li je to sa pozicije 'četvorke', gdje je najmanji pritisak i što nam najviše može pomoći, ili kada igra na vanjskim, svojim prirodnim pozicijama. Nije nemoguće i da Perić s pozicije 'trojke' ili 'četvorke' vodi napad iako će i tada Rok biti u igri."

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.