Aco: "Zadar je dobar kad je kompletan"
Piše: H.B. | Objavljeno 3.12.2008 u 23:47.
ZDNews.hr

Aco Petrovuć Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon poraza košarkaša Zadra u 2. kolu Eurokupa protiv latvijskog ASK-a trener Zadra Aco Petrović kazao je kako su njegovi igrači prihvatili 'run and gun' igru ASK-a, te navodi kako je cilj bio igrati utakmicu do sedamdesetak koševa, međutim, prema njegovim riječima, to nije 'to' kada Zadar nije kompletan:



Koje su po vama dobre strane igre Zadra protiv ASK-a, što bi ste izdvojili?

"ASK je iznimno neugodna momčad koja je prošla Cholet, Caja San Fernando, namučili su i dobili Žalgiris. Nisu tu u pitanju samo Šundow i Brewer, imaju oni i nekoliko dobrih latvijskih reprezentativaca:"



'Gečevski je propustio iznimno bitan trening'

"Onaj trening koji je nama bio iznimno bitan, na njemu Gečevski nije bio, pa smo na treningu igrali 4 na 4. Geč je imao jedan period dekoncentracije, te je gubio lopte, protivnički igrač mu je u jednoj akciji doslovno iz ruke uzeo loptu, totalno atipično za Gečevskog:"



'Zadar ima najteži mogući raspored do prvog mjeseca.

"Pokradeni smo protiv Partizana, protiv Hemaforma smo sami izgubili, dok protiv Budućnosti nismo imali šanse. Igramo protiv pet najvećih Zadrovih protivnika. Dobili smo u gostima Cibonu, protiv Partizana smo bili pokradeni, Hemaform smo sami izgubili, a protiv Budućnosti nismo imali šanse. Niti jednu utakmicu od početka sezone nismo odigrali kompletni:"



'Moguće je da koš razlika odluči u Eurokupu'

"Muguć je scenarij sa koš razlikom, ali ja nisam siguran da li Roane ima toliku kvalitetu i mogućnost dobiti sve tri domaće utakmice:"



'Garnett je igrao ozlijeđen'

"Garnett je igrao ozlijeđen, žrtvovao se i to je njegov osnovni problem. S obzirom da nije spreman fizički, onda bi Giergia koji prati momčad trebao malo više znati o tome."



'Macura nije igrao jer je bilo nemoguće rotirati trećeg čovjeka na toj poziciji'

"Perić je svoje najbolje minute odigrao na poziciji 'četvorke', a Ivanov je odigrao korektno svojih 18, 19 minuta, prema tome, trećeg čovjeka je bilo nemoguće rotirati na toj poziciji:"



'Toni je dobro odigrao svoju rolu'

"Taj rezultatski pomak za vrijeme koje je Toni bio u igri nema nikakve veze sa Tonijem, ima veze što je Perić odigrao briljantno drugu četvrtinu, igrao je 'playmakera', dok je Toni svog 'playmakera' odveo u kut i tamo čekao razvoj situacije. Bitno je da rezultat nije padao dok je Toni bio u igri:"



'Nije lako igrati s jednim "playmakerom"'

"Volio bih da smo sva gostovanja mogli biti kompletni. Sada idemo na Zvezdu koja igra 40 minuta 'college' košarke sa dosta zonskog presinga. Procijenite vi koliko je moguće oduprijeti se tome s jednim 'playmakerom'. Žao mi je što se sve to izdešavalo s Dixonom baš kada se 'dizao'. Slušajući nekakve novinare ni to mi više nije alibi. Jedna pobjeda, protiv Zvezde ili Roana stavila bi nas u dominantnu situaciju što se tiče jednog ili drugog takmičenja:"



'Dobri smo kada smo svi na okupu'

"Mislim da je prisutno previše nervoze. Zadar je dobra momčad, ali onog trenutka kada smo svi na okupu. Protiv Partizana smo odigrali dobru obranu, protiv Hemofarma smo bili 32 minute briljantni:"



'Dixon i Rančić još nisu spremni'

"Dixon je 2 tjedna u 'outu' dok je Rančić 2 tjedna:"

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.