Slaba realizacija domaćih kriva za remi: Zadar - Inter 1:1
Piše: H.B. | Objavljeno 30.11.2008 u 21:29.
ZDNews.hr

Marin Tomasov


"Tornado od prve do posljednje minute"
Oko dvjestotinjak navijača Tornada danas je od prve do posljednje minute susreta dobrim i glasnim navijanjem bodrilo igrače Zadra unatoč lošem i hladnom vremenu, te činjenici kako se Zadar već dugo vremena nalazi na posljednjem mjestu na tablici.
Nogometaši Zadra danas su po blatnjavom i kliskom terenu odigrali utakmicu 17. kola 1.HNL u kojoj je gost bio 'div iz predgrađa' – Inter Zaprešić. Izabranici Ivice Datkovića prvih 45 minuta dosta su se dobro držali te su dominirali većim dijelom tog perioda, ali realizacija je, kao što je to već postalo tradicionalno kada je Zadar u pitanju – nedostajala.

U petoj minuti lanjski prvi strijelac lige Želimir Terkeš uputio je udarac s desne strane, no golman Intera bio je siguran te je otklonio prijetnju. U 22. minuti susreta Maruna je dobro uposlio Ljubičića koji je primio loptu te krenuo prema golu Intera, no, biva srušen na 25 metara od gola. Stvar je tada u svoje ruke uzeo Marin Tomasov koji je prelijepim udarcem iz slobodnog udarca pogodio rašlje vratara Brašnića i Zadrani su zasluženo poveli 1:0.

Upravo tim pogotkom Marin Tomasov zahvalio se zadarskoj publici kojoj je i posvetio ovaj pogodak. Nakon gola, otrčao je do zadarskih navijača i podigao majicu na kojoj je pisalo "Ponosan sam što sam Zadranin" te je na taj način pokazao koliko i što mu znači Zadar.

U 23. minuti pokušali su nešto učiniti i gosti, no sve je ostalo na bezopasnim pokušajima, pa se tako na poluvrijeme otišlo s retzltatom iz 22. minute – 1:0 za domaće.
U drugom dijelu susreta Zaprešićani su se dodatno angažirali te su na svakojake načine pokušali pronaći put do Vukovićeve mreže.

U 48. minuti Gulić je uputio udarac prema Zadrovim vratima no lopta je završila samo pored gola. U 55. minuti Zadar je imao vrlo izglednu priliku kada su Tomasov i Terkeš izbili sami pred Brašnića. Prvi je do lopte stigao Tomasov koji uspješno 'valja' Brašnića, no umjesto gola pogađa vratnicu. Samo minutu kasnije Inter je za malo izjednačio.

Zadrane je još jednom spasio danas vrlo dobri Andrija Vuković koji je odlično reagirao na Golićev udarac prema golu. U 82. minuti Zadrani su imali izglednu priliku. Tomasov je reagirao vrlo nesebično, izbio je pred vratara Brašnića i umjesto da uputi udarac u gol, odlučio se na asistenciju za Želimira Terkeša koji nije dobro reagirao pa je sve otišlo u nepovrat.

I onda kazna za Datkovićeve igrače. U 88. minuti Sivonjić je iskoristio 'proklizavanje' obrambenog igrača Zadra te je lako poentirao pokraj nemoćnog Vukovića za konačnih, Zadar – Inter 1:1.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.