Juby briljirao u pobjedi protiv FMP-a
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 29.11.2008 u 19:04.
ZDNews.hr

Juby Johnson Foto: Hrvoje Bajlo


NLB Liga 10.kolo
Zadar, dvorana „Krešimir Ćosić“
Gledatelja: 3500
Zadar – FMP 88-53 (24-13, 19-13, 25-12, 20-13)
Suci: Boltauzer (SLO), Lovsin (SLO), Petek (SLO)

Lakše od očekivanog košarkaši Zadra došli su do nove pobjede u regionalnoj ligi. FMP je prijetio samo početnih nekoliko minuta, no onda su izabranici Ace Petrovića preuzeli stvar u svoje ruke te su briljantnom obranom i odličnim napadom demolirali slabe goste. To najbolje opisuje izjava košarkaša gostiju Samardžiskog nakon utakmice koji je okupljenim novinarima kazao kako ih je igra Zadra, a posebno Juby Johnson - potpuno uništio.

Utakmica je otvorena serijom FMP-a 9-0 nakon koje su gosti potpuno stali, te su do kraja prve četvrtine postigli još samo 4 koša. Zadar je osim tih uvodnih nekoliko minuta, ostatak utakmice odradio u viskom ritmu , te nije dopustio gostima da se barem malo približe. Posebno je dobra bila obrana domaćih , čemu najbolje svjedoči broj postignutih poena gostiju na kraju utakmice.

Do poluvremena je Zadar uglavnom održavao prednost od petnaestak poena, a daleko najbolji igrač u tom razdoblju bio je Juby Johnson sa 24 postignuta koša. Igrači FMP-a nisu imali pravi odgovor na njegovu igru. Osim njega u prvom su dijelu za Zadar koševe postizali još i Perić (9), Gečevski (7) i Ivanov (3).

Drugo je dio utakmice započeo serijom od 4 koša Roka Stipčevića. Zadar je povećao prednost na preko 20 razlike, nadovezao se i Perić sa pet koševa. Zadar je imao i seriju 14-0 kojom je stvorio velikih 30 razlike do kraja četvrtine. U zadnjoj četvrtini proigrao je i Tome Ružić s nekoliko ubačaja, domaći su povećali prednost i do 35 razlike. Dobra stvar za Zadar je što Garnett nije morao ulaziti u igru te će biti odmorniji za važnu utakmicu u utorak kada košarkaši Zadra gostuju u Rigi u 2. kolu Eurocupa.

Također treba naglasiti kako su Šime Olivari i Toni Prostran također zaigrali na današnjoj utakmici, no, nisu se upisali u strijelce. Prostran je odigrao 12, dok je Olivari odigrao 14 minuta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.