Aco Petrović: "Vi, lokalni mediji nemate niti malo senzibiliteta prema nama"
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 25.11.2008 u 23:35.
ZDNews.hr

Pressica, KK Zadar - BC Maroussi (87-79)


Nakon pobjede košarkaša Zadra nad Maroussijem u prvom kolu Eurokupa, održana je zanimljiva press konferencija za novinare na kojoj su glavnu riječ imali treneri Zadra i Maroussija, Aco Petrović i Markopoulos Anastasios te igrači Todor Gečevski i Shawn Huff.

Prvi je press konferenciju otvorio igrač Maroussija Huff koji je kazao:

- "Teška, ali dobra utakmica. Ne znam što se dogodilo, probali smo igrati, no Zadar se vraćao i imao je dobre kontranapade, polagali su i postizali koševe. Kada smo se pred kraj skoro vratili, mislili smo da ćemo uspjeti, no Zadar se nije dao.

Kapetan Zadra Todor Gečevski:

- "Teška utakmica za nas, na nama je bio veliki pritisak poslije poraza u Podgorici, prva utakmica Eurokupa, vrlo važna utakmica, bili smo nekompletni, falilo nam je dosta važnih igrača u vanjskoj liniji, Maroussi je tvrda ekipa koja igra odličnu obranu, brzo trče i zaustavili su naše napade u prvom dijelu susreta.

Poslije našeg početnog vodstva preokrenuli su utakmicu u svoju korist, međutim, u drugom dijelu smo počeli igrati puno bolju obranu, to smo iskoristili, a oni su imali dosta izgubljenih loptu u trećoj četvrtini što smo mi dobro iskoristili za kontranapade te smo u par navrata radili razliku od desetak koševa razlike, no nismo se nikako mogli odlijepiti. Oni su se stalno vračali s dobrom obranom, dobro su trice šutirali u drugom dijelu, međutim, ovo je za nas velika pobjeda. Idemo dalje, nadamo se da ćemo sve utakmice kod kuće pobijediti, a možda se desi i jedna gostujuća pobjeda što bi nam pomoglo da se plasiramo u daljnji tijek Eurokupa."

Markopoulos Anastasios, trener Maroussija:

- "Prva utakmica u Eurokupu, znali smo da će biti teška i vjerovali smo da ćemo na kraju proći bolje. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, no u trećoj četvrtini smo odigrali katastrofalno loše. Nismo mogli podnijeti pritisak Zadra i Zadar je održao razliku koju mi nismo mogli sustići. U zadnjoj četvrtini smo pokušali završiti utakmicu u našu korist, no naši glavni igrači imali su puno osobnih pogrešaka, tako da na kraju nismo uspjeli u onome što smo htjeli. Čestitke treneru Zadra na zasluženoj pobjedi."

Aco PetrovićTrener Zadra, Aco Petrović:

- "Gečevski i gostujući trener su sve rekli vezano uz ovu utakmicu. Imali smo strahovito velikih problema u protoku lopte u prvom poluvremenu, nikako nismo uspjevali nametnuti svoj napad. Kada smo u trećoj četvrtini podigli agresiju ubacili smo par laganih poena. Zvali smo akcije za one igrače koji su se u tom trenutku osjećali komforno na parketu i to je rezultiralo da smo u toj trećoj četvrtini postigli 30 koševa. Nisam imao mogućnosti izmjene i vezao sam se za tu petorku koja je vrlo kvalitetno odigrala tih drugih 20 minuta.

Nismo uspjeli prelomiti utakmicu da dobijemo sa većom koš razlikom, međutim, s obzirom na to da nemamo Dixona, nismo ga imali niti u Podgorici niti danas. S obzirom da bi vjerojatno nakon 'pick' igre sa svojim šutevima on razbio tu dosta kvalitetnu obranu Maroussija, međutim, što je, tu je. Iznimno je važno da smo pobijedili. U subotu nas očekuje također iznimno teška utakmica gdje vrlo vjerojatno, kakva je sad situacija, ne samo zbog ozljede nego i zbog nekih drugih stvari možemo ostati i bez Garnetta."

I onda se trener Zadra osvrnuo na istupe pojedinih medija za koje on smatra da su bili previše kritični prema njemu i igri Zadra u utakmici protiv Budućnosti:

- "Moram reći da mi je iznimno žao što u ovako teškim uvjetima za Zadar, baš od vas, lokalnih novinara nemam previše niti senzibiliteta za sve naše probleme koje imamo. Jer, ako ostanete bez najboljih igrača onda se ne može takav jedan imperativni pritisak raditi na momčad Zadra, zašto je izgubila utakmicu u Podgorici, kreirati manje – više pitanje biti ili ne biti prije današnje utakmice. Vidjeli ste koliko problema imamo, s druge strane igrači nisu plaćeni, a sutra vrlo vjerojatno počinje štrajk, prema tome, unatoč svim tim problemima igrači Zadra korektno i pošteno pokušavaju obaviti svoj dio posla i zbog toga im čestitam na trudu."

Kakvih problema ima Garnett?

- "Ozlijedio je prepone pet minuta prije kraja, no pogodio je tricu te je odlučio ostati u utakmici do kraja utakmice. Ozlijedio se u jednom sprintu, no njegova ozljeda nije toliko ozbiljna da je dugoročna, no stanje je alarmantno kada pričamo o Garnettu za sljedeću utakmicu.

Lani smo imali tu sreću da se jedino Stipčević ozlijedio u deset mjeseci, no sada je situacija potpuno obrnuta. Nekoliko tjedana nije bilo Juby-a, već sam zaboravio kako izgleda Rančić, sada smo ostali bez najboljeg igrača u smislu dizanja forme – Dixona.

Maroussi je lani bila momčad koja je na 'zicer' bila udaljena od Eurolige. Imaju višestruko veći budžet od Zadra. To su sve problemi radi kojih bi trebali barem vi, lokalni mediji imati malo više senzibiliteta, a ne na tako jedan drastičan način raditi pritisak. Svi smo svjesni da želimo napraviti rezultat, međutim, ako mi ovdje, doma, ne pokušamo to sagledati malo realnije…

Prije svega, Zadar do sada nije izgubio ništa nerealno, apsolutno ništa. Izgubio je jedino utakmicu, za kojom možemo plakati, a to je ona u Vršcu gdje smo dominirali totalno igrom 32 minute, sami smo krivi, nismo uspjeli završiti i tu smo izgubili. Ove dvije utakmice, to je bila nemoguća misija, prema tome, ako vi nemate mogućnosti da to sagledate manje kritično, onda smo stvarno u velikim problemima jer ogromni problemi pritišću momčad.

Fali nam Rančić koji je bio 'joker' igrač u pobjedi protiv Cibone. Za njega više ne znam niti kako izgleda, a sami znate što nam znači jedan takav profil igrača. Juby je van ritma nakon što nije trenirao deset dana, sada treba njega vraćati. To su toliki problemi da je to nemoguće sve riješiti u trenažnom procesu iz dana u dan. Zato, još jednom ponavljam, kapa dolje igračima radi onoga što su napravili večeras." – za kraj vrlo iscrpno kazao Aco Petrović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.