Perić i Garnett utišali Maroussi!
Piše: H. Bajlo | Objavljeno 25.11.2008 u 23:35.
ZDNews.hr

Hrvoje Perić


Cilj je ostvaren! Košarkaši Zadra danas su upisali prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Eurokupa. Iako je Zadar dobio sa osam koševa prednosti, ta razlika mogla je biti i puno veća, no, moglo je završiti i negativno po Zadrene s obzirom na činjenicu da su se gosti u posljednjoj minuti približili na samo tri koša zaostatka. Briljirali su Perić sa 18 koševa te Garnett sa 23 zbog kojih je Zadar u konačnici slavio!

Raspoložen je danas bio i prvi šuter domaćih Marlon Garnett koji je u uvodnom dijelu zabio tri trice, pa je tako sredinom prve četvrtine Zadar imao osam koševa prednosti i rezultat 18-10. Do kraja prve četvrtine Zadrani su izgledali opuštenije pa su gosti napravili dobru seriju u kojoj su Zadru zabili 11 koševa, a Zadar samo jedan. Prva četvrtina završila je tako vodstvom gostujućeg Maroussija 19-21.

U drugoj četvrtini igrala se igra 'koš na koš'. Kod Zadra najbolje se razigrao Hrvoje Perić koji je, uz kapetana Todora Gečevskog vukao konce zadarske igre, no Zadrani se nisu uspjeli odlijepiti te je tijekom druge četvrtine rezultat bio izjednačen, ali Grci su ipak na poluvrijeme otišli sa dva koša prednosti.

Marlon GarnettTakođer valja naglasiti kako je u igru umjesto Roka Stipčevića pred kraj druge četvrtine ušao mladi dragulj zadarske košarke Toni Prostran koji svojim ulaskom u igru digao cijelu dvoranu na noge te dobio pljesak odobrenja svih prisutnih.

Treća četvrtina donijela je bolju igru za Zadrane. Gosti se opet dižu te odlaze na +5 (34-39), no nakon te mini serije Zadrani preuzimaju stvar u svoje ruke, a Grci su se držali do sredine treće četvrtine te su zaostajali samo jedan koš za Zadrom. Domaći tada rade seriju 10-0, Marlon Garnett do kraja četvrtine pogađa ukupno pet slobodnih bacanja, a Zadar odlazi na osam koševa prednosti. Rezultat nakon treće četvrtine bio je 64-56 za Zadrane.

Četvrta četvrtina donijela je dosta iznenađenja. Momčad Maroussija pribrala se te je koševima Huffa stigla na samo -6 koševa zaostatka za Zadrom (74-68), a nešto kasnije Huff pogađa novu tricu za goste i Maroussi se opasno približava Zadru na samo tri koša razlike (80-77).

U završnici susreta vrlo uspješni sa linije slobodnih bacanja bili su Marlon Garnett i Dejan Ivanov te je Zadar sve do posljednje sekunde imao +5, no Garnett u posljednjoj sekundi postavlja konačni rezultat 87-79 za danas bolji i kvalitetniji – Zadar!

Trener Petrović, njegovi igrači i stručni stožer ispunili su zacrtani cilj i mogu biti zadovoljni pobjedom. Ključna je bila treća četvrtina kada je momčad Zadra napravila veliku razliku (30-20) od deset koševa prednosti, što gosti nisu bili u stanju pratiti, te se u konačnici, unatoč samo tri koša zaostatka u posljednjoj minuti nisu uspjeli vratiti u utakmicu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.