Zadar namučio Dinamo
Piše: Damir Karinja | Objavljeno 23.11.2008 u 20:18.
ZDNews.hr

Ante Puljić i Jozo Pletikosić Foto: NK Dinamo


DINAMO – ZADAR 2:0 (0:0)
Zagreb, stadion Maksimir
Gledatelja: 1000
Suci: Andrej Burilo (6)(Osijek), Josip Havaić (Koprivnica), Robi Kezele (Rijeka), Jurica Mihalj (Velika Mlaka) (4. Sudac)

Strijelci: 1:0 – Hrgović (70), 2:0 – Šokota (90).

Dinamo (4-2-3-1): Butina (6) – Mikić (6,5), Lovren (6), Drpić (6), Ibanez (6,5) – Vrdoljak (6), Hrgović (6,5) – Sammir (5) (od 58. Tadić ( 5)), Badelj (5,5) (od 46. Morales (5,5)), Mandžukić (5) (od 67. Etto (-)) – Šokota (6,5).

Zadar (3-4-2-1): Vuković (6,5) – Puljić (6), Batkoski (6), Parmaković (6) – Maruna (5,5), Ljubičić (6), Milin (5,5) (od 71. Župan (-)), Pletikosić (5,5) – Surać (6), Tomasov (5,5) (od 86. Rašo (-)) – Terkeš (5,5).

Dinamo je teškom mukom u utakmici 16. kola Prve HNL upisao pobjedu nad borbenim Zadrom koji je dugo vremena odolijevao uglavnom bezidejnim napadima domaćina. Pred vrlo malim brojem gledatelja Zadrani su imali i nekoliko vrlo dobrih prilika kojima su mogli potpuno zagorčati život Zagrepčanima, koji nisu napravili dobru uvertiru pred dvoboj protiv Spartaka u skupini Lige UEFA. Zadrani svakako mogu biti zadovoljni, predstavili su se u dobrom izdanju, uz malo više sreće mogli su i do pozitivnog rezultata, te se uz ovakve igre i protiv izravnih konkurenata može očekivati skori pomak sa dna tablice.

Dinamo nije otvorio utakmicu kako se od njega to očekuje, a kako je vrijeme išlo, njihovi su napadi bili sve manje opasni. Igrači Zadra dobro su se držali rasporeda, pravovremeno izlazili u duele kojima nisu domaćinima dozvoljavali da se razmašu. U prvom se poluvremenu uglavnom igralo na polovici Zadra koji je domaćina pokušavao ugroziti brzim kontrama preko Tomasova i Terkeša. Što se tiče pravih šansi, njih nije niti bilo u tom periodu igre, jedino značajno su udarci Badelja, Šokote, Ibaneza i Sammira od kojih je najopasniji bio onaj Badeljev na početku utakmice kojeg je efektno obranio Vuković.

Drugo poluvrijeme bilo je sadržajnije, Zadar je počeo više držati loptu u svojem posjedu, a do 70. minute i pogotka Dinama čak je imao i bolje prilike. Dinamo opet nije igrao dobro, nisu stvorili niti jednu pravu priliku do pogotka i mogli su biti sretni što uopće ne gube. Da je Tomasov u izglednoj situaciji bolje reagirao i da se nije spetljao, te da je Ljubičić u čistoj prilici jedan na jedan pogodio ono što je trebao, mogao je Zadar prirediti senzaciju i ostvariti najbolji rezultat u Maksimiru otkada je Prve HNL. Na kraju je ipak presudila kvaliteta na strani domaće momčadi, a Zadru je najvažnije da sada sve usmjeri prema tome da u idućem kolu na domaćem terenu ostvari pobjedu u utakmici protiv izravnog konkurenta Intera.

Tijek utakmice

4. minuta Badelj puca glavom pored gola nakon ubačaja sa boka.

5. minuta Vrlo dobar udarac Badelja sa 10-ak metara, Vuković efektno u korner.

8. minuta Udarac Šokote sa 15m ravno u Vukovića.

22. minuta Ibanezov udarac iz daljine, opet samo u vratara Zadra.

29. minuta Pokušaj Sammira sa 15m, netko iz obrane Zadra odbija u korner.

45. minuta Puljić dobiva žuti karton zbog prekršaja na Ibanezu.

45+1 min Drpićev slobodni udarac slabo u Vukovića.

46.minuta Ljubičić puca pored gola sa 18 metara.

51. minuta Kontra Zadrana, lopta dolazi do Tomasova koji se ne snalazi u izglednoj prilici za postizanje pogotka.

54. minuta Nova dobra propuštena kontra Zadra. Ljubičić je imao stopostotnu priliku, izašao je pred Butinu jedan na jedan malo iskosa, pucao mu kroz noge, no vratar modrih je nekako uspio usporiti loptu koja se nije dokotrljala do mreže.

55. minuta Slab pokušaj Tomasova s ruba kaznenog prostora preko gola.

60. minuta Aktivni Ibanez ponovno pokušava udarcem iz velike udaljenosti (oko 20-25 metara). Udarac je jak ali ide ravno u Vukovića.

61. minuta Dobar ubačaj Tomasova s lijeve strane, Lovren panično odbija loptu u korner.

64. minuta Atraktivan pokušaj Lovrena „škaricama“ sa 6-7m, ali promašuje cijelu loptu.

70. minuta 1:0 - HRGOVIĆ. Mikić prolazi Pletikosića na desnoj strani, dobro centrira, a usamljeni Hrgović na drugoj vratnici glavom poentira za vodstvo Dinama.

77. minuta Slab udarac Moralesa sa 20 metara u Vukovića.

78. minuta Žuti karton za Tomasova.

80. minuta Odličan udarac Hrgovića iz slobodnog udarca iskosa, Vuković skida loptu i odbija u korner.

86. minuta Sjajna prilika za Tadića koji se nakon jedne gužve sam našao pred Vukovićem ali je jedva udario loptu

90. minuta 2:0 – ŠOKOTA. Mikić odlično gura loptu u prostor za napadača Dinama koji precizno gađa suprotni kut Zadrovog gola za 2:0.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.