Debakl Zadra u Podgorici
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 21.11.2008 u 23:18.
ZDNews.hr

Danas iznimno loš - Rok Stipčević Foto: Arhiva (ZadarSport)


Zadar ima tri 'playmakera', ne dva
Postavlja se pitanje, ako je trener Petrović na klupi imao zamjensko rješenje za Stipčevića, mladog Tonija Prostrana, jednog od najboljih mladih igrača Europe – zbog čega mu trener nije pružio priliku kad je bilo jasno da Stipčeviću nikako ne ide? Da može i zna, Prostran je pokazao u utakmici protiv Cibone kada je morao ući u igru radi ozljede te pete osobne svojih suigrača Dixona i Stipčevića. Dok je igrao, rezultat nije padao, a Prostran se odlično nosio s Callowayem i ostalim skupim i iskusnim igračima te se čak i upisao u strijelce, dok je danas, s druge strane Stipčević samo jednom postigao koš.
Košarkaši Zadra večeras su u Podgorici pred petstotinjak gledatelja upisali svoju treći ovosezonski poraz. Bolja od Zadra bila je momčad Budućnosti koja je na kraju slavila rezultatom 85-75. Zadrani nisu imali sreće već od samog početka, a utakmicu je obilježila i ozljeda prvog playmakera Malika Dixona, pa je tako od šeste, pa sve do posljednje minute igru Zadra organizirao danas loš i indisponirani Rok Stipčević.

Statistički podatak o čak 16 izgubljenih lopti dovoljno govori o angažiranosti,borbenosti i želji zadarskih košarkaša. Prva četvrtina završila je vodstvom Zadra 20-21. U prvom dijelu, kod Zadra, Gečevski je zabio devet koševa. Drugu četvrtinu otvara Garnett tricom te se zadar diže na 20-24. I onda se dogodio pad u igri Zadra. Izabranici Radonjića dobro su odreagirali te se ubrzo vračaju u susret i rade seriju 9-0 pa tako Zadar samo dvije i pol minute prije kraja poluvremena gubi sa 29-24.

Zadar se pred sam kraj prvog poluvremena vrača u igru preko Ivanova i Johnsona, no Otašević tricom u posljednoj sekundi ponovno vrača prednost domaćima te Budućnost na poluvremenu vodi sa 42-39. Tek u trećoj četvrtini Rok Stipčević se upisao u strijelce, a Zadar u tom periodu radi seriju od 9-0 te dolazi na 44-48, prednost od četiri koša. I onda totalni pad u igri Zadra. Budućnost dodatno podiže agresivnost te radi seriju 14-3.

Samo tri minute prije kraja treće četvrtine Budućnost je imala prednost od sedam koševa prednosti, 58-51. Trener Petrović zove 'time out', pokušava podignuti moral i agresivnost kod svojih igrača, no to mu, na žalost nije uspjelo te se Budućnost još jednom odlijepila te otišla na, pokazat će se, nedostižnih + 10. Igračima Budućnosti tako reći ulazilo je sve! Tako Bojović sam radi seriju 7-0 i diže Budućnost na + 17. Zadar je preko Johnsona i Garnetta uspio smanjiti na -8. Do kraja utakmice Budućnost je držala desetak koševa razlike te je konačni rezultat bio 85-75 za bolje – Budućnost.


Nepostojeći faul + tehnička pogreška
U 30. minuti susreta Hrvoju Periću suđen je nepostojeći faul. Mladi Dubrovčanin burno je reagirao na sudačku odluku te dobija tehničku grešku.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.