Kostovu i Cupaću Coubertinov trofej!
Piše: HRT | Objavljeno 20.11.2008 u 11:50.
ZDNews.hr


Međunarodni fair play odbor (International Committee for Fair Play - CIFP) odlučio je da su ovogodišnji dobitnici prestižne nagrade Trophy Pierre de Coubertin hrvatski jedriličari u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać te njihov trener Ivan Bulaja.

Nagradu, u jednoj od tri kategorije međunarodnog fair play pokreta, hrvatski su jedriličari dobili za ustupanje svoje jedrilice danskoj posadi u finalnom plovu na Olimpijskim igrama u Pekingu. Taj čin mladih zadarskih jedriličara omogućio je Dancima, kojima je vjetar slomio jarbol, da s posuđenim brodom osvoje zlatno olimpijsko odličje.

Zato je Hrvatski olimpijski odbor predložio našu posudu za tu prestižnu nagradu, a Međunarodni fair play odbor ocijenio je da potez hrvatskih jedriličara na najbolji način potvrđuje devizu međunarodnog fair play pokreta - više od pobjede.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.