Tome Ružić: "Idemo po pobjedu u Podgoricu", prijenos utakmice na Televziji VOX
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 19.11.2008 u 23:07.
ZDNews.hr

Toni Prostran i Tome Ružić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Tome Ružić ili kako ga od milja njegovi suigrači zovu 'Robin Hood', u prosjeku u igri, u prvih osam kola NLB lige za prosječno 14:11 minuta u igri postiže 6 koševa, od čega u postocima 69% za 'dvicu' te 50% za 'tricu'. U razgovoru za ZadarSport Tome je kazao kako se trudi maksimalno iskoristiti svaki trenutak koji mu trener povjeri.

Dobro je Tome iskoristio svoju minutažu i u utakmici protiv Zagreba nakon što je Todor ozlijedio prst.

- "Eto, ukazala se prilika kad se Todor na žalost ozlijedio i ja sam ušao u igru. Uvijek kada mi se pruži šansa ja ću pružiti najbolje što mogu u tom trenutku. Bio je moj dan, moram priznati s obzirom na to da mi je sve ulazilo. Baš sam se dobro osjećao i bio sam spreman u potpunosti. Drago mi je da sam dobro iskoristio vrijeme provedeno na parketu."

Prijenos na Televiziji VOX
Utakmicu 9. kola NLB lige između Budućnosti i Zadra moći će te pratiti u izravnom prijenosu na Televiziji VOX s početkom u 19 sati, a sukomentator Totu bit će bivši legendarni igrač Zadra Ćiro Perinčić.

h.b.

Utakmicu protiv Zagreba Tome je odigrao maestralno. Uz valoriziju 22 ukupni prosjek na utakmici bio je dosta visok, čak 89%. Uz Garnetta, postigao je najviše koševa u redovima Zadra, njih 17.

- "Eto, jednostavno mi se otvorilo i sve je ulazilo. Odigrali smo dobro u obrani i u napadu i mislim da je to plod dobre momčadske igre. Momci su stvarno sjajno odigrali protiv Zagreba, a što se mene osobno tiče, ja sam zadovoljan, imao sam pristojnu minutažu i mislim da sam ju iskoristio dobro. Velika je sreća što svi dišemo kao jedno na parketu, pa je onda puno lakše igrati."

Budućnost je opasan protivnik, da je to istina potvrđuje i činjenica kako je moćni Galatasaray izgubio sa čak 31 košem razlike, dok je lani Zadar, također prošao vrlo slično, izabranici Ace Petrovića izgubili su utakmicu sa 27 koševa razlike.

- "Pa istina je da je Budućnost dosta nezgodna momčad. Sama činjenica da je veliki Galatasaray pao sa preko 30 koševa razlike govori sve. I Zadar je lani muku mučio s Budućnosti u Podgorici. Ne znam, mislim da s dobrim pristupom, obranom i napadom kao protiv Zagreba možemo doći do pobjede. Oni su vrlo nezgodan protivnik, ali mi tamo ne idemo sa bijelom zastavom. Idemo se boriti i dati sve od sebe da skinemo Budućnost jer mi to možemo, imamo bolju momčad i kvalitetniji smo. Znam da to možemo dobiti."

O publici i Tornadu, Tome ima samo riječi hvale.

- "Zadar je grad košarke i to što imamo najposjećeniju dvoranu cijele NLB Lige pokazuje koliko ljudi vole i cijene košarku u gradu. Imamo najbolju publiku i najvjernije navijače koji su uz nas svaki trenutak. Stvarno je puno, puno lakše igrati kada znaš da je tu uz tebe Tornado ida imaš podršku svojih navijača. Dvorana u zadnjih nekoliko utakmica mrvicu praznija, no mislim da je to zbog toga što smo kod kuće ovaj prvi dio lige igrali protiv uvjetno rečeno manje atraktivnih protivnika. Mislim da kada dođu ove malo jače momčadi da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta." – kazao je za kraj Tome Ružić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.