Hrvoje Perić: "Zadarska publika zaslužuje dobre predstave u novoj dvorani"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 18.11.2008 u 22:52.
ZDNews.hr

Igrači KK Zadar - Pavle Marčinković i Hrvoje Perić Foto: ZadarSport (Arhiva)


Prema mnogima najbolje pojačanje koje je ove godine pristiglo u redove KK Zadar upravo je Hrvoje Perić. Mladi Dubrovčanin vrlo dobro koristi svoju minutažu. U prvih osam kola NLB lige, za prosječno 17:54 minuta na parketu postigao je 8.3 koševa. Imao je 0.9 asistencija te 1.3 ukradenu loptu. Šut za 'dvicu' na visokih je 68.6%, dok je za tricu nešto slabiji, 27.3%. Ukupni učinak i više je nego dobar, 60%. Samo u utakmici protiv Zagreba nekoliko puta dizao je cijelu dvoranu na noge.

Kada je riječ utakmici sa Zagrebom, Perić smatra kako je cijela momčad odigrala dobro kako u obrani tako i u napadu.


"Zadovoljan sam, bitno je da smo svi zajedno kao momčad zadovoljni. Dominirlai smo igrom svih 40 minuta, pokazali smo da možemo odlično igrati u oba pravca, u napadu i u obrani. Možemo biti jako zadovoljni sa igrom protiv Zagreba, a iz te utakmice trebamo izvući sve što će nam trebati za gostovanje protiv Budućnosti."

Hrvoje smatra kako je minutaža važna radi samopouzdanja te dodaje kako je zadovoljan svojim igrama

"Svakako da dobiješ više pouzdanja s više minuta u igri, ali mislim da je prvenstveno razlog većoj minutaži što je Juby bio ozlijeđen, on se vraćao u ovoj utakmici. Ja ću davati sve od sebe, ipak, nije sve u minutaži, barem što se mene tiče. Važnije mi je da ono vrijeme što provedem na terenu da ga dobro iskoristim, a ja se nadam da to dobro radim."

O Budućnosti

"Budućnost je opasna ekipa, imaju odličnog trenera, 'igraju' svih 40 minuta, a sama činjenica da su doma dobili Galatasaraya sa 30 koševa razlike govori o kakvoj se ekipi radi. Ne odlazimo tamo s bijelom zastavom, ja sam stvarno uvjeren da možemo doći do trijumfa.

Da, tada sam bio u Splitu, mi smo tada dobili Budućnost, tako da nisu ni oni nepobjedivi. Jezgra im je ista, manje-više kao prije, sada su im se vratili Dragičević i Mijatović koji su bili ozlijeđeni, tako da će oni s time dobiti samo više na rotaciji, ali u zadnjem kolu su izgubili od Hemofarma dosta uvjerljivo tako da možda tu možemo tražiti neku 'mini-šansu'."

'Fali nam velika pobjeda u gostima'

"Sigurno je da nam fali još jedna velika pobjeda u gostima nakon Cibone, ako ipak ne uspijemo, idemo dalje, dugo je vremena do kraja prvenstva, događala su se iznenađenja iz kola u kolo, vidio si da je Bosna dobila Olimpiju, nikad ne znaš kada će netko negdje 'kiksati', samo, moramo jako dobro paziti da mi na svom domaćem terenu ne 'kiksamo'."

'Zadarska publika zaslužuje naše dobre partije'

"Mislim da je ove godine Krešin Dom najposjećeniji, ali i općenito u povijesti NLB lige, a ta činjenica sve govori. Atmosfera i ozračje su stvarno idealni i sjajni. Mislim da vjernost zadarske publike zaslužuje naše dobre partije. Nadam se da će dvorana uvijek biti puna, a mi ćemo se publici odužiti dobrim igrama i pobjedama." - za kraj je kazao Perić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.