Tomasov donio tri boda: Zadar - Šibenik 1:0, Tornado za pet!
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 16.11.2008 u 21:11.
ZDNews.hr

Postigao gol vrijedan tri boda Foto: ZadarSport (Arhiva)


U 27. susjedskom derbiju Zadar je upisao svoju tek šestu pobjedu. I prvu nakon 2002. na Stanovima. Pred nešto više od dvije tisuće gledatelja domaćini su opterećeni imperativom pobjede odigrali kvalitetnu partiju i stvorivši dosta izglednih prilika pobijedili Šibenčane.

Od samog se početka utakmice krenulo agresivno i po bodove. Konstantni pritisak na zadnju liniju gostiju plodom je urodio već u drugoj minuti susreta. Nakon velike greške Kulušića zadarski kapetan Surać izbija sam pred Gorana Blaževića, no previše oklijeva i požrtvovni mu Kwedi uspijeva blokirati udarac. Zadrani su nastavili pritiskati i već su u 13. minuti imali i drugu stopostotnu priliku. Ovaj je put sam pred golmana izašao Ljubičić, ali Blažević bacanjem u noge zaustavlja i drugog zadarskog veznjaka u stopostotnoj prilici.

Nisu ni gosti bili bezopasni, iza leđa zadarskog veznog reda ostajalo je dosta mjesta koje su Šibenčani lukavo koristili. Nakon jedne greške Parmakovića lopte se dokopao A. Bulat, no njegov je silovit udarac sa 20 metara zapeo u bloku. Nedugo zatim zaprijetio je i Alispahić, no lopta odlazi pored gola. Cijelo se prvo poluvrijeme igralo dosta otvoreno i sa mnogo prilika na obje strane. Zadrani su zbog imperativa pobjede prednjačili u udarcima prema vratima no mladi se vratar gostiju nije dao svladati. Obje su momčadi propustile još nekoliko poluprilika i na odmor se otišlo sa netaknutim mrežama.

Odmah na početku nastavka trener Datković mijenja indisponiranog Milina i ubacuje napadački orijentiranog Župana. Taj se potez pokazao ključnim trenutkom utakmice jer je upravo Župan u 55. minuti fantastično proigrao Tomasova koji lijepom rolicom vara vratara gostiju i poentira za 1:0. Zadrani su u 64. minuti imali priliku i konačno riješiti susret, no Terkešov je lob na samoj crti zaustavio kapetan gostiju Raič.

Šibenčani su do kraja pokušavali ugroziti vrata Vukovića, no na pokušajima su i ostali. Izostanak jednog od najboljih napadača lige Ermina Zeca bio je prevelik hendikep za Kalinićevu momčad. Kao najopasnije prilike gostiju treba izdvojiti pokušaje Celiščaka iz slobodnog udarca sa 30 metara i udarac glavom Milinovića nakon kornera. No, mreže su do kraja susreta mirovale i Zadar je ubilježio treću ovosezonsku pobjedu te se tako jedanaestoplasiranoj Cibaliji približio na samo tri boda zaostatka.

U sljedećem kolu Zadrani idu na najteže gostovanje u ligi, pod noge prvaku Dinamu. Bodovi se teško mogu očekivati, no uz pravi pristup i malo sreće sve je moguće. Uostalom, možda Dinamovce ponovo pogodi neki opaki crijevni virus.

Odlično navijanje Tornada uz prigodnu koreografiju!

Tornado ZadarPreko 400 navijača zadarske navijačke skupine Tornado Zadar danas je od početnog, pa sve do posljednjeg sudačkog zvižduka, uz prigodne koreografije bodrilo svoje ljubimce na terenu. Unatoč tome što je utakmica proglašena visokorizičnom, incidenata nije bilo. S druge strane, šačica neobrazovanih klinaca koja se naziva Funcuti, iritantno je grmila iz svog glasa odveć dosadnu i primitivnu pjesmicu „Zadar - bežigrad“. Također je poznato da se ova grupica entuzijasta u divljanje i papagajsko ponavljanje gore navedene pjesmice čak nije u stanju usredotočiti se na utakmicu već samo i isključivo na poglede na na tribinu na kojoj se nalazio Tornado koji je dostojnim navijanjem bučno i glasno podržavao igrače Zadra od početka, pa sve do kraja utakmice.
p.č.k.


GLEDATELJA: 2300

SUCI: Danijel Trampus (Osijek), Krunoslav Lesandrić (Nuštar), Hrvoje Menđušić (Vinkovci) i Andrej Burilo (Osijek)

ZADAR: Vuković 6, Maruna 6 (od 90. minute Šiklić –), Parmaković 5.5, Ljubičić 6.5, Surać 6.5, Milin 5.5 (od 46. minute Župan 7), Tomasov 7 (od 90. minute Batur -), Batkoski 5.5, Pletikosić 5.5, Puljić 6, Terkeš 6 TRENER: Ivica Datković

ŠIBENIK: Blažević 5.5, Kwedi 6, Milanović 5, I. Bulat 5 (od 84. minute Hunjadi -), A. Bulat 5.5 (od 79. minute Ademi -), Alispahić 5.5, Rodić 5, Celiščak 5.5, Kulušić 5, Raič 5.5, Kovač 5 (od 88. minute Zoričić -) TRENER: Ivica Kalinić

IGRAČ UTAKMICE: Marin Tomasov

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.