Svjetlost bolja od Borika
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 15.11.2008 u 23:13.
ZDNews.hr

Čiklić - 20 koševa, nedostatno za pobjedu Foto: ZadarSport (arhiva


U 6. kolu A-1 lige Svjetlost je nadigrala Borik rezultatom 83:72 i tako nastavila pobjednički niz na svom parketu. Brođani su utakmicu prelomili krajem treće četvrtine kada su kod neriješenog rezultata (53:53) serijom 10:0 otišli na 63:53. Ključnu ulogu u toj seriji imao je Krunoslav Rimac koji je u njoj ugradio svojih devet koševa.

Prvo poluvrijeme djelovalo je kao uspavanka gdje se igralo koš za koš tako da je bilo nekoliko izmjenjivanja vodstva. Goste je u prvih dvadeset minuta vodio Roko Čiklić koji je postigao 14 koševa (ukupno 20) dok je na drugoj strani u tom periodu dobro reagirao u napadu Veljko Budimir postigavši dvije trice koje su Brođane držale u egalu, a na veliki odmor gosti su otišli sa prednosti 40:37.

U nastavku utakmice Čiklić je sa dvije trice zaredom nastavio zadavati probleme momčadi Edija Dželalije nakon čega je strateg Brođana odlučio zaigrati zonsku obranu što se pokazalo ključnim potezom na utakmici jer se Borik nije najbolje snašao. Kao što smo već rekli presudila je serija 10:0 za vodstvo Svjetlosti 63:53 koja se kasnije pokazala nedostižnom za Puntamičane. Do kraja utakmice prednost domaćih kretala se najčešće na +7, a do najvećeg vodstva došli su tricom Marka Raiča u 39. minuti kada je bilo 83:69.

Trener Brođana bio je pomalo iznenađen igrom Borika. "Očekivao sam da će Borik igrati puno agresivnije, a mi smo igrali još sporije jer su nas uveli u njihov ritam." Potvrdio nam je da je zonska obrana bila ključna na ovoj utakmici. "Okrenuli smo sa zonom u trećoj četvrtini čime smo poremetili ritam Borika i zato smatram da je to odlučujući faktor u našoj večerašnjoj pobjedi." Borik nikako više nije mogao ugroziti pobjedu Brođana kada su se odvojili u trećoj četvrtini jer su izuzetno dobro kontrolirali obrambeni skok do kraja utakmice.

Onda je Dželalija istaknuo dobru igru nekolicine svojih igrača. "Tičina je odradio prvu kvalitetnu utakmicu od kada je ovdje. Standardno dobar je bio Delić dok je Budimir odlično odradio svoj dio posla, pogotovo u napadu." – zaključio je trener Svjetlosti.

Najbolji pojedinci kod Svjetlosti bili su Paolo Tičina koji je svojoj bivšoj momčadi postigao 18 koševa, 7 skokova i 5 asistencija dok je odličnu utakmicu odigrao i Nenad Delić sa 23 koša (dvice 8/12). Kod Borika su najučinkovitiji bili Roko Čiklić sa 20 koševa i Mate Mrva sa 18.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.