Aco Petrović: "Zadovoljan sam, odigrali smo briljantno"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 15.11.2008 u 23:12.
ZDNews.hr

Foto: Hrvoje Bajlo


Nakon pobjede Zadra nad Zagrebom 110-75, treneri obje momčadi na redovnoj su konferenciji za novinare ponudili svoja viđenja i osvrte na današnju utakmicu.
Trener Zagreba čestitao je Zadru na zasluženoj pobjedi te je kazao kako je Zadar bio bolji te je ujedno čestitao treneru Petroviću na zasluženoj pobjedi:

Željko Pavličević"Prije svega moram kazati kako smo prisustvovali jednoj briljantnoj utakmici Zadra, pogotovo prvo poluvrijeme gdje su imali 71% šuta za dvicu, a za tricu 73%, ili obratno. Dosta tih šuteva bilo je sa slobodno, a dosta iz teških situacija. Zadar je igrao svježe i poletno te su taj ritam zadržali do kraja utakmice. Privh 4-5 minuta drugog poluvremena kada se ništa nije događalo, mi smo pokušavali pogađati, no nije išlo.

Danas smo bili takav protivnik da niti u jednom trenutku nismo bili u stanju ugroziti pobjedu Zadra, normalno da sam ja u takvoj situaciji rotirao kako bi igrači koji nemaju seniorskog iskustva okusili ambijent. Ne želim se izvlačiti na Tomića jer je danas bila takva situacija da nam ni Tomić ne bi pomogao. Ne znam da li je uzrok poraza emotivno pražnjenje nakon utakmice s Rusima, ali Zadar je zasluženo slavio danas."
– kazao je trener Zagreba Željko Pavličević

S druge strane, trener domaće momčadi, Aco Petrović ima je više razloga za zadovoljstvo. Konačno je dobro izrotirao svoje igrače pa je tako svatko dobio priliku. Statistički podatak kaže kako je najmanje vremena u igri proveo Toni Prostran, 7 minuta:


Željko Pavličević"Nakon prvih dvadeset minuta odigrali smo briljantno, vidi se kako igramo jednu utakmicu tjedno da smo dosta svježi za razliku od ostalih momčadi, mi nismo okusili taj ritam – dvije utakmice plus putovanja i logično je da smo obje utakmice željno očekivali, i onu prošlog tjedna protiv Krke, i ovu danas protiv Zagreba.

Iznimno sam zadovoljan kako smo odigrali 30-35 minuta utakmice, ali ipak jedna ozbiljna momčad poput Zadra ne smije si dozvoliti laganih 10-0 u ovakvom raspoloženju. U roku od tri minute Zagreb nam je napravio 10-0 i to čisto testirajući šuteve. To je ono što ja stalno govorim, kada si u ovakvom raspoloženju onda moraš odigrati maksimalno do kraja.

Mislim da smo onaj glavni dio posla napravili i da smo u sjajnoj formi, ali što ćemo od svega kapitalizirati na sljedećim utakmicama, to nam ostaje tek za vidjeti. S obzirom na sve što smo prošli lani, znajući situaciju, mislim da nam je gostovanje u Podgorici definitivno najgore, ali napominjem da smo spremni."
- zaključio je pressicu Petrović.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.