Igra mačke i miša: KK Zadar - KK Zagreb 110-75
Piše: Roman Morović | Objavljeno 15.11.2008 u 23:12.
ZDNews.hr

Lomi obruče - Hrvoje Perić Foto: Hrvoje Bajlo


Igra mačke i miša. Tako bismo mogli opisati večerašnji sraz Zadra i Zagreba. Zadrani su večeras jednostavno bili nezadrživi, projurili su pokraj «mrava» sa 110 na sat i na koncu ih zamrznuli na –35. Sjajnu večer domaćina otvorio je Gečevski sa svojih 11 poena u prvoj četvrtini, nastavio je Ružić nepogrešivim šutom sa poludistance, a posao su dovršili Perić atraktivnim zakucavanjima, te Prostran i Olivari koševima za šlag na kraju.

Naravno, momčad su stalno vukli i Malik Dixon koji je sa 10 asistencija ušutkao svaku kritiku na svoj račun, te Marlon Garnett sa nekoliko sjajnih trica preko ruke protivnika.

Zadranima je jednostavno sve polazilo za rukom. Sve što je trener Petrović zamislio petorka na parketu je napravila, radilo se o onoj početnoj (Garnett, Dixon, Gečevski, Perić, Macura) ili nekoj drugoj, izmijenjenoj rotacijama u nastavku utakmice.

Nakon prve četvrtine na semaforu je svijetlilo 32-19, a na poluvremenu 63-36. Rezultat govori sam za sebe. Momčad koja u dvadeset minuta postigne više nego trostruki broj poena zaslužuje sve pohvale.

Nakon Grdovićeve pjesme Ćosiću u čast na poluvremenu usljedila je "žuta minuta" zadarske momčadi. "Mravi" rade seriju 10-0, no u ovakvoj utakmici Zadrani su si to bez problema mogli priuštiti. To sigurno neće biti slučaj nekom drugom prilikom, primjerice idućeg tjedna u Podgorici, no otom potom.

U završnici su Johnson i Perić ukrali nekoliko lopti indisponiranim gostima što je mladi dubrovčanin iskoristio za atraktivna zakucavanja koja su, po običaju, publiku bacila u trans. Pravu zadarsku atmosferu upotpunio je ulazak Prostrana i Olivaria koji su kompletirali listu strijelaca svoje momčadi.

Na koncu, prava zadarska košarkaška fešta, a svi oni koji večeras nisu bili od volje doći u Dvoranu Krešimira Ćosića mogu za tim žaliti. Drugi puta takvu grešku neće ponoviti.

Da ne bi ispalo da je na terenu igrao samo Zadar, njegov protivnik večeras je odigrao najgoru partiju ove sezone i zacementirao je svoje mjesto na dnu tablice regionalne lige. Zagreb bez Tomića nije Zagreb, a još uvijek vidno umorni Vladović nije bio dovoljan da "mravi" večeras izbjegnu pravi potop.

Zadru sada sljedi posljednji tjedan mira i pripema za ono što ga očekuje počevši od iduće subote, a to je ritam od dvije utakmice tjedno. Toliko se o tome pričalo posljednjih tjedana, pa sada da vidimo konačno i to. Neka igre počnu.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.