Aco Petrović: "Limitacijom Tomića dolazimo do visoke pobjede"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 13.11.2008 u 22:31.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Arhiva (ZDS)


Košarkaši Zadra u 8. kolu NLB Lige domaćini su posljednjoj momčadi na tablici – Zagrebu. Trener Zadra Aco Petrović niti u ovoj utakmici najvjerojatnije neće moći računati na usluge Jubya Johnsona, a za sastav je upitan i Damir Rančić. Trener Zadra naglašava kako se posebno treba pripaziti na pick igru Zadranina Jakov a Vladovića te smanjiti prosjek šuta najboljem igraču Zagreba – Anti Tomiću.

Kako najaviti utakmicu protiv Zagreba? Zadar se 'gura' u vrh tablice dok je s druge strane Zagreb posljednji na tablici

"Mislim da utakmica sa Zagrebom ulazi u rang onih utakmica sa Krkom i Heliosom. Momčad Zagreba nikako ne smijemo promatrati s gledišta da su oni posljednji na tablici, jer bi nas to moglozavarati. Dva boda su jednako vrijedna kao bodovi protiv Partizana, Cibone ili Zvezde, a samim time tu utakmicu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. S njima smo igrali jako puno utakmica u proteklom periodu i samim time znamo kakva opasnost od njih prijeti.

Moramo se pripremiti dobro za njihove glavne igrače, Simona, Vladovića, Tomića, podignuti agresivnost do krajnjih granica, jer smatram da je to igra koja Zagrebu ne odgovara. Zadar je u ovoj, kao i u svakoj utakmici koju igra u Zadru apsolutni favorit, a mi od toga niti ne bježimo."

Zaustaviti Tomića

"Tomić je atipičan igrač, nema igrača koji igraju na njegovoj poziciji i normalno je da on dosta 'troši'. On u prosjeku u igri provede između 35 i 37 minuta, ne igra agresivno u smislu da je pod pritiskom prekršaja, dečko je jako izrastao u jako dobrog igrača, međutim, ne igra Tomić protiv Gečevskog, već Zadar igra protiv Zagreba, prema tome, ne opterećujem se s niti jednim igračem ponaosob. Neka on zabije 40 koševa, neka Zagreb izgubi 20 razlike i ja zadovoljan!"

Nije Zagreb 'za baciti'

"Prije svega, što se opasnosti Zagreba tiče, obavezno treba dobro pripaziti na 'pick' igru Vladovića, pripaziti igru jedan na jedan sa Simonom, treba smanjiti prosjek šuta Tomiću, jer on na svakoj utakmici šutne između 13 i 17 lopti. Bitno je da on ne šutira 17/12, nego da šutira 17/7 i to je odma četiri dodatne lopte za kontranapada Zadar.

Međutim, tamo ima još igrača na koje treba pripaziti, to su Babić, Bašljan, na poziciji četvorke igraju dvojica igrača, jedan Zadranin, drugi je lani igrao u Zadru, prema tome, oni imaju dosta kvalitetnih igrača. Ja ne mogu sa zadarske distance procjenjivati zašto su oni ušli u rezultatsku krizu u kojoj se trenutno nalaze."

Posjećenost dvorane

"Što se posjećenosti dvorane tiče, mi imamo jedan peh što u prvom dijelu prvenstva ne igramo s niti jednom momčadi iz gornjeg dijela tablice, zato sam iznimno zadovoljan sa posjećenosti u te četiri utakmice, mislim da je preko 4 000 gledatelja bilo u dvorani protiv Heliosa i protiv Krke. Za očekivati je da će se u drugom dijelu prvenstva posjećenost dvorane znatno podignuti, ali već i u ovom dijelu kada nam dođu FMP i ostale momčadi očekujem preko 7 000 u dvorani."

Poruka navijačima?

"Nema neke posebne poruke, oni trebaju doći i bodriti nas, mi trebamo doći što bolje igrati i to je to. Trebamo složiti što je moguće bolji 'koktel' i mislim da pobjeda onda neće izostati." – za kraj je zaključio Aco.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.