Juby Johnson: "Moramo poraditi na obrani ukoliko želimo dobre rezultate u Eurocupu"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 11.11.2008 u 22:11.
ZDNews.hr

Juby Johnson - miljenik zadarske publike Foto: Arhiva (ZDS)


Nakon što su novinari koji su došli po izjave igrača shvatili kako današnjeg treninga (ujutro, 10 sati) neće biti, pred dvoranom se pojavio Juby Johnson. Okupljene je lijepo pozdravio te je vrlo ležerno prokomentirao trenutnu situaciju u momčadi.

Kazao je kako se nada da će uspjeti sanirati ozljedu do subote, rekao je i nekoliko riječi o svom zahtjevu za hrvatsku putovnicu te je naglasio, ako bi bio pozvan u hrvatsku reprezentaciju - rado bi se odazvao pozivu izbornika.

Jubya ne zanima tko je protivnik s druge strane i tko je koji na tablici, bilo da se radi o Brewerovoj Rigi ili o Zagrebu

"Mene ne zanima s kime igramo i koji je tko na tablici, mene je jedini cilj da Zadar dobije, u što uvijek vjerujem, ma tko bio s druge strane. Mislim da će utakmica sa Rigom biti vrlo interesantna."

'U Eurocupu možemo daleko dogurati, ukoliko ispravimo greške u obrani'

"Ovisi o tome kako ćemo igrati, naravno. Moramo popraviti mnogo grešaka u igru, prije svega našu lošu obranu jer napad diže publiku na noge dok obrana osvaja prvenstva. Stvarno mislim da imamo jako dobru momčad. Budemo li igrali timski imamo šanse, budemo li individualno solirali, tu nema kruha. Trebamo se više prilagoditi timskoj igri, baš kao što smo igrali i lani. Ova momčad ima toliku kvalitetu da može jednako dobro igra ako obranu i napad, ali se moramo se dobro uigrati. Mi smo nova ekipa, ipak je tu došlo šest novih igrača, mora neko vrijeme proći dok se ne stvori određena kemija u momčadi, ne ide to sve preko noći."

Juby potpisivao autograme klincima!


Nakon 'odrađenog' intervjua, Juby je mislio kako će samo tako, bez puno muke otići u pravcu kuće, no na naše iznenađenje, imali smo što i vidjeti! Tridesetak dječaka kojima je upravo završio trening u dvorani Kreše Ćosića pohrlili su prema Jubyu čim su ga ugledali tražeći autograme! Dok su klinci glasno skandirali 'Juby, Juby, Johnson', Juby je potpisivao sve, od bilježnica i torbi do ruku i patika. Nakon desetak minuta, kada je potpisao i posljednji autogram, došao je do nas i kazao kako ne može vjerovati da skoro svaki dan ima istu situaciju radi koje je presretan – „Meni je neizmjerno drago kada mogu nekoga usrećiti, ako moj potpis nekome znači toliko puno, neće mi biti problem ostati i potpisati sve što treba. Ta dječica me jako vole i iskreno, ja sam presretan kada ih usrećim“ – kazao nam je Juby te se uputio prema svome autu…



Juby nije trenirao s prvom momčadi deset dana, nada se da će zaigrati već protiv Zagreba

"Nadam se da ću moći igrati u subotu protiv Zagreba. Ta ozljeda me dosta muči i već neko vrijeme tako da nisam trenirao s momčadi. Nadam se, ako ipak zaigram da ću biti od pomoći svojoj ekipi. Danas ću prvi put pokušati trenirati, nadam se da će sve biti u redu jer prošlo je točno deset dana otkako nisam trenirao s ostatkom momčadi."

'Želim igrački uništiti svakog protivnika'

"Mene ne zanima koji je naš protivnik, bio on Partizan ili zadnja momčad na tablici. Želim uništiti igrački tu momčad i želim pobijediti u toj utakmici, i tako uvijek, isti pristup svakoj utakmici. Mislim da je to mentalitet koji mora biti u našoj momčadi. Iako mislim da smo bolja momčad od Zagreba, nikako ih ne smijemo podcijeniti . Moramo na parketu pokazati da smo bolji, svi se moramo angažirati maksimalno i onda pobjeda neće izostati."

Kakva je trenutna situacija s tvojim zahtjevom za hrvatsko državljanstvo, koliko je to napredovalo do sada?

"Iskreno, nemam pojma što se događa s papirima, ove godine donio sam papire koje su iz uprave kluba od mene tražili da donesem, no dalje ništa ne znam. Taj dio sam ostavio upravi kluba koja će to riješiti na najbolji mogući način, nadam se."

'Igrao bih za reprezentaciju, ako bi me izbornik pozvao'

"Da, prihvatio bih poziv u reprezentaciju kada bih dobio poziv, ali ljudi nekad brkaju pojmove. Ja volim Hrvatsku i sve vezano uz zemlju, ali Zadar volim najviše. Primjer, ne bih živio nigdje drugdje u Hrvatskoj, samo u Zadru jer volim Zadar i to je moj drugi dom. Ovdje sam već pet sezona i navikao sam se na ljude. Volim Hrvatsku, ali Zadar volim više (smijeh!)" - kazao je za kraj Juby.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.