Toni Prostran: "Želim se nametnuti treneru"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 9.11.2008 u 23:11.
ZDNews.hr

Toni Prostran Foto: Arhiva


Toni Prostran, jedan od najboljih europskih juniora današnjice u razgovoru za ZadarSport otkrio je kako ga iz Borik Puntamike, unatoč tome što se stalno spominjalo kako nije htio u Borik, zapravo nitko tamo nije niti zvao. Kazao je kako se nada većoj minutaži te napominje kako su mu dosta pomogli savjeti Coreya Brewera. O Maliku Dixonu kaže kako je dobar 'scorer', dok o Roku Stipčeviću također ima samo riječi hvale.

U sezoni 2007/2008 veliku većinu vremena proveo si na klupi. Koliko je treniranje s Brewerom i ostalim seniorima utjecalo na tvoju igru i stjecanje prvog seniorskog iskustva?

"Pa dobro, prošle godine sam prošao kroz fazu prilagodbe da vidim kako je to biti među seniorima i mislim da sam dosta napredovao, a pogotovo jer sam svaki trening igrao protiv Coreya Brewera koji je prošao dosta toga u Europi i koji mi je sa svojim savjetima puno pomogao. Mislim da sam napredovao, a uostalom to sam potvrdio igrajući za reprezentaciju."

Jedan si od najboljih mladih igrača u svom uzrastu, a ove godine na Europskom prvenstvu bio si najbolji asistent

"Što se tiče priprema s reprezentacijom, mogu reći da sam bio prezadovoljan jer sam odigrao stvarno par odličnih utakmica, no onda se dogodio problem. Na putu za Grčku gdje se održavalo EP dobio sam trbušnu virozu i mislim da nisam mogao na EP pokazati sve što znam, ali isto sam zadovoljan jer smo bili treći i eto, na kraju sam ipak u drugoj petorci prvenstva i po broju asistencija najbolji na EP-u."

Kakvi su reprezentativni planovi za ovu godinu?

"Čuo sam se sa trenerom Vanjakom i rekao mi je da će se u 12. mjesecu održati turnir u Španjolskoj. Nadam se kako ću i tamo pružiti dobre igre."

Da li si dobio poziv od Borik Puntamike da dođeš igrati kod njih kao igrač Zadra na posudbi, kako je i Marino Šarlija učinio?

"Ja nisam dobio nikakav poziv iz Borik Puntamike, niti bilo koje drug ekipe tako da nisam mogao birat hoću li otići na posudbu ili ne. Nije na meni da ja to sam sebi sređujem, a kada je već tako ispalo, vjerujem da ću opet dobiti priliku u prvoj ekipi Zadra i da ću svima dokazati da sam i ja dio ekipe i da mogu dati svoj doprinos ka našem jedinom cilju, a to je Euroliga. Bitno je imati povjerenja."

Kakva su tvoja osobna očekivanja za ovu sezonu, nadaš li se možda većoj minutaži?

"Na meni je da treniram i da se kroz trening nametnem treneru. Mislim da sam u utakmici protiv Cibone, kao i prošle godine, pokazao da se na mene može računati, i da rezultat neće padati."

Pokazao si da znaš i možeš. No, ispred tebe su iskusniji Stipčević i najiskusniji playmaker Dixon. Što reći o njima?

"Istina, ispred mene su. Mislim da je Rok dosta napredovao i da se njegov rad polako vraća i zbog toga mi je drago. Što se tiče Dixona, mislim da se radi o odličnom 'scoreru' i nadam se da će uspjeti nadomjestit gubitak Coreya Brewera."

Evo za kraj, malo leženije pitanje, čitaš li ZadarSport i što misliš o portalu?

"Naravno da čitam, mislim da ste najbolji portal! Čitam i portal i forum svaki dan. Isto tako, vaš portal cijenim i zbog toga što ste me jedino vi pitali kako se osjećam nakon što sam bio suspendiran, za razliku od drugih medija koji su samo nijemo promatrali prepucavanje između uprave Zadra i trenera Vanjaka" - kazao je za kraj Prostran.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.