Puntamika na krilima Čiklića svladala Kvarner
Piše: Kosarka.hr, ZadarSport | Objavljeno 9.11.2008 u 23:11.
ZDNews.hr

Roko Čiklić - igrač utakmice sa 28 koševa, 9 asistencija i 5 skokova Foto: ZadarSport (arhiva)


Roko Čiklić: "Borik zaslužuje igrati u ligi za prvaka"
Nakon pobjede Borika nad Kvarnerom, bivši igrač Kvarnera Roko Čiklić urazgovoru za za ZadarSport kazao je: Jako teška utakmica, imali smo osam koševa prednosti dvije minute prije kraja susreta i smatram kako u budućnosti ne smijemo sebi dopustiti da olako izgubimo prednost pa da utakmica uđe u egal. Osobno sam se napalio protiv svojih bivših igrača i dao sam sve od sebe. Smatram kako smo ovu utakmicu zasluženo dobili. Ovom prilikom se želim zahvaliti svima koji su došli danas u Jazine i bodrili nas, a nadam se da će se tako i nastaviti i da ćemo imati dobru posjećenost. Pozivam sve ljubitelje košarke u Zadru da nas dođu podržati u što je većem broju. Zadar na Višnjiku, mi u Jazinama! Što se tiče igre Borik Puntamike, mi se uzdižemo iz utakmice u utakmicu. Nadam se novoj pobjedi već sljedeće kolo kada igramo u Slavonskom brodu. Mislim kako ova momčad može igrati ligu za prvaka i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to i ostvarimo. Ne bih niti potpisao za Borik da sam smatrao da ne možemo u ligu za prvaka, sigurno je da ne želim igrati neke lige za ostanak. Borik zaslužuje igrati u ligi za prvaka, što ćemo i pokazati.

h.b.

U posljednjoj utakmici 5. kola A-1 lige u dvorani Jazine košarkaši Borika Puntamika porazili su riječki Kvarner 97:94. U uzbudljivoj završnici junak susreta bio je Mate Mrva koji je zabio koš-faul dvije sekunde prije kraja za trijumf Puntamičana pa su sada obje momčadi izjednačene na ljestvici sa po tri pobjede i dva poraza.

U 6. minuti susreta Borik tricom Čiklića vodi 16:14 ali tada gosti serijom 12-0 u potpunosti preokreću rezultat i vode sa 26:16 da bi nakon deset odigranih minuta Borik imao 20 a Kvarner 26. U 12. minuti Kvarner ponovno stvara lijepu prednost (31:20), Borik uzvraća i dolazi na zaostatak od pet koševa. Međutim, slijedi novo razdoblje dobre igre Riječana koji u 14. minuti imaju i najveću prednost u susretu od 12 koševa (28:40). U preostalom periodu do kraja prvog poluvremena Borik je to njihovo vodstvo uspio malo anulirati i na odmor se odlazi rezultatom 40:47 za Kvarner.

Treća dionica igre donosi potpuni preokret, Borik se budi, igra odlično te u 25. minuti nakon dugo vremena i izjednačava rezulat na 55:55. Njihova dobra igra nastavlja se i dalje, odlaze na +11 a nakon 30 odigranih minuta vode sa 72:63. Tu treću četvrtinu igrači Tihe Bujana odigrali su uistinu briljantno i dobili sa 32:16.

I u posljednjoj četvrtini Borik je bez nekih većih poteškoća kontrolirao igru i rezultat skoro do pred sam kraj. Vodili su sa 88:81 i bili nadomak treće prvenstvene pobjede. Tada rade nekoliko početničkih pogrešaka, olako gube lopte i dozvoljavaju gostima da se vrate u utakmicu. Jasno, uslijedila je uzbudljiva završnica. 17 sekundi prije kraja Borik vodi 90:88, Mance za redom postiže četiri slobodna bacanja i dovodi svoju momčad u vodstvo 90:92.

Pavić uzvraća na drugoj strani za novo izjednačenje, Mance je opet siguran isto kao i Dundov. Pri rezultatu 92:94 za Kvarner, sudac Anzulović svira nesportsku Manceu, Dundov uspješno realizira dva bacanja (94:94) i lopta pripada domaćinu. Dvije sekunde prije kraja Čiklić je pod košem ugledao svog kapetana Mrvu koji je siguran, pogađa za 96:94 te iz dodatnog slobodnog bacanja stavlja ’točku na i’ te susret završava rezultatom 97:94 za Borik Puntamiku.

Kod Borika daleko najbolji igrač bio je Čiklić s 28 koševa, izvrstan je bio i Pavić, pogotovo u obrani a uspio je postići i 11 koševa. Velik doprinos pobjedi dali su Ivan Bulić s dvije uzastopne trice te iskusni Dundov, 11 koševa isto kao i Mrva 12 i Jurjević 10 poena. Kod Kvarnera prvo ime bio je Glavinić s 23 koša dok je Mance dao 22.

Borik-Puntamika - Kvarner (18-26, 22-21, 32-16, 25-31)


KK Borik-Puntamika: Čiklić 28 (5 skok.), Dundov 11 (8 skok.), Bulić 6, Jurjević 10, Šarlija 4, Pavić 11, Petani 2, Dević 9, Mrva 12, Žorž 4, Ceranja , Đugum.

KK Kvarner NR: Čović , Glavinić , Juričić , Spahija 4 (7 sk), Modić 4, Mance 22, Pilepić 16, Blesić, Velčić 3, Rodić , Anđelija 16, Grbešić 6.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.