Prekinut pozitivni niz Zadra
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 9.11.2008 u 19:33.
ZDNews.hr

foto: Zadarsport (arhiva)


Prije početka utakmice znalo se da nečijoj pozitivnoj seriji mora doći kraj. Osijek je u susret sa Zadrom ušao sa tri uzastopne pobjede, dok Zadrani nisu bili izgubili u prvenstvu otkad ih je preuzeo Ivica Datković. Nažalost, prekinuta je serija zadarskih nogometaša. Osijek je u Gradskom vrtu bio bolji sa 3:0 i osvojivši nova tri boda uspeo se na peto mjesto na tablici.


Zadar je u susret ušao znatno oslabljen. Datkoviću su falila dva vrlo bitna igrača, Bilaver i Ljubičić. No i takav je došao u Gradski vrt sa idejom da se osječkoj publici predstavi u što boljem svijetlu i možda ponese bod(ove) natrag u Zadar. No, tijek susreta nije odgovarao zadarskoj momčadi. Nisu se pravo stigli ni oznojiti, a već su se našli u rezultatskom zaostatku. Mladi napadač Osijeka, Barišić je lijepo prošao po desnoj strani, vratio u sredinu za Josipa Kneževića kojemu nije bio problem sa samo deset metara zatresti mrežu Vukovića.

Nakon primljenog pogotka Zadrani su se trgnuli. Uspostavili su terensku ravnotežu i pokušavali ugroziti Skenderova vrata. Prvi je zaprijetio Terkeš u 19. minuti, no njegov je udarac bez većih problema ukrotio osječki vratar. Najveću je priliku za Zadrane propustio Dragan Župan u 34. minuti. Njegov je slobodni udarac završio tik pored stative. Lagana inicijativa Zadra kao da je natjerala domaće na veći angažman. Osjećani su ubrzo ubacili u višu brzinu i počeli stvarati prilike pred zadarskim vratima. Zadarska je obrana i drugi put kapitulirala u 40. minuti. Strijelac prvog gola sada je lijepo asistirao kapetanu Osijeka, Valentinu Babiću na čiji udarac glavom Vuković loše reagira i Osijek na poluvrijeme odlazi sa osjetnim vodstvom od 2:0.



Kada se početkom nastavka očekivao pritisak Zadra koji više nije imao što čekati, Barišić je ubio svu nadu gostiju za pozitivnim rezultatom. Igrač utakmice, Josip Knežević ga je majstorski proigrao u šesnaestercu i mladom Osiječaninu nije bilo teško upisati svoj šesti pogodak u zadnje tri utakmice i tako izbiti na čelo klupske ljestvice strijelaca. I nakon trećeg gola domaćini su nastavili napadati, no nesreću bez učinka. Zadar je, svjestan činjenice da su bodovi već odavno izgubljeni, izgubio svaku želju za kontinuiranim napadima te je tek tu i tamo odapeo iz daljine. No, Osjećani su odlučili svojoj publici podariti spektakl. Motor njihovih nastojanja je bio bivši igrač Zadra Aleksandar Šolić. Prvo je fantastično proigrao Barišića koji je propustio priliku da upiše hat-trick, da bi potom opalio iz daljine no njegov je udarac Vuković krajnjim naporom odbio u korner.

Zadar se pokisao i bez bodova vraća sa još jednog gostovanja i sada se treba koncentrirati na utakmicu protiv Šibenika sljedeći vikend, jer će samo domaćim pobjedama uspjeti osigurati ostanak u ligi. Za tu se utakmicu vraća ponajbolji igrač Zadra u zadnje vrijeme, Marin Ljubičić, dok je Bilaver izgubljen za nastavak polusezone radi operacije ramena.

GLEDATELJA: 3000

SUCI: Zlatko Šimčić (Koprivnica), Borut Križarić (Čakovec), Saša Fegeš (Nedelišće) i Dalibor Mlakar (Zagreb)

ZADAR: Vuković 5.5, Maruna 5.5, Parmaković 5, Župan 5, Surać 5.5, Milin 5.5 Tomasov 5, Batkoski 5, Pletikosić 5, Puljić 5, Terkeš 5 (još su igrali: Batur 5, Mitrović -, Jerbić -) TRENER: Ivica Datković

OSIJEK: Skender 6, Pranjić 6, Knežević 8, Lončarević 6, Vida 6, Barišić 7.5, Babić 7, Vidaković 6.5, Smoje 6.5, Miličević 6.5, Andre Liuz 6 (još su igrali: Šolić 7, Prijić -, Primorac -) TRENER: Tomislav Steinbrückner

IGRAČ UTAKMICE: Josip Knežević

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.