Svladana i Krka
Piše: Matej Lordanić | Objavljeno 8.11.2008 u 23:17.
ZDNews.hr

Todor Gečevski - kapetanski odradio posao Foto: Hrvoje Bajlo


KK Zadar - KK Krka 90:79 (34-23 ; 19-21 ; 21-17 ; 16-18)

Gledatelja: 4000

Suci: Milija Vojinović (Srb), Jasmina Tatić (Srb) i Dražen Pehar (BiH)

Zadar: Perić 13, Stipčević 6, Dixon 15, Prostran, Gečevski 18, Olivari, Ružić, Macura 14, Garnett 17, Ivanov 7. Trener: Aleksandar Petrović.

Krka: Sebič 2, Petrov 14, Pavič 21, Marcelić 5, Rakočević 7, Krivec, Župevec, Balažić 11, Zvan, Shields 19. Trener: Ivan Sunara


Pobjedom 90:79 nad slovenskom Krkom u dvorani Kreše Ćosića Zadar je došao do pete pobjede u regionalnoj NLB ligi. Zadar je odlično otvorio utakmicu i u prvih 10 minuta natrpao koš gostiju, ali kasnije nikako nije uspijevao odlijepiti se na nedostižnu prednost.

Gosti su se pokazali žilavim protivnikom, a Zadru na ruku nije išlo ni neigranje Jubyja Johnsona i Damira Rančića zbog ozljede. Petrović je na parket poslao petorku Dixon, Garnett, Perić, Macura i Gečevski koja mu je donijela vodstvo 20:9 nakon šest minuta igre.

Krku je spašavao odličan šut za tricu – izrešetali su mrežicu Zadra u prvoj dionici igre pogodivši šest trica. Valja također naglasiti da je prvih 18 od 21 koša gostiju došlo iza linije za tri poena. Zadar je napadački bio odličan i nakon prve četvrtine vodio 34:23.

Garnett je bio vrlo raspoložen i u prvih 12 minuta postigao 15 poena, a Petrović je vidio da mu petorka dobro funkcionira, pa je nije mijenjao. Najveću prednost u tom dijelu utakmice bilježimo nakon ubačaja Gečevskoga za 46:31.

Mogao je Zadar imati i veću prednost od 53:44 nakon prvih 20 minuta, da je bolje skakao u obrani i bolje branio gostujućeg centra Paviča. Gosti su na poluvremenu imali 9 skokova više od Zadra (20-11), od čega sam Pavič 8. Uz to je postigao 15 koševa.


U nastavku treba naglasiti dobru igru Jere Macure koji je svojim zakucavanjima gledatelje dizao na noge, a kod Krke su se Paviču pridružili bekovi Shields i Petrov. Međutim, Zadar je imao stalno visoku prednost, u jednom trenutku i +16. No, ni tada se Slovenci nisu predali.

U četvrtoj su četvrtini došli na 75:68, ali Zadar serijom 5:0 preko Dixona (trica) i Ivanova prelama susret. Zadar je ovime ostvario petu pobjedu, a uz to ima i dva poraza. Iako su Zadrani zabili 90 koševa, imali su obrambenih problema koji su ih konstantno spriječavali da slome otpor gostiju.

Kapetan Gečevski je postigao 18 koševa uz 9 skokova, Garnett je zabio 17, Dixon 15 uz sedam asistencija, Macura 14, a Perić 13 uz 9 skokova. Pavič je za Krku postigao 21 koš uz 9 skokova, a neugodan je bio i Amerikanac Shields (19 poena, pet trica). Petrov je ubacio 14. U sljedećem kolu Zadar dočekuje momčad Zagreba.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.