Igrači Zadra: "Unatoč pobjedi, igrali smo lošu obranu"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 8.11.2008 u 22:36.
ZDNews.hr

Garnett: "Na kraju se jedino zbrajaju dva boda i za nas je najvažnije da smo pobijedili." Foto: ZadarSport (Arhiva)


Nakon pobjede Zadra nad Heliosom, razgovarali smo s Jerom Macurom, Hrvojem Perićem, Rokom Stipčevićem, Marlonom Garnettom te Malikom Dixonom koji su nam ponudili svoju priču o današnjoj utakmici. Svi igrači su se složili kako obrana nije dobro funkcionirala, unatoč pobjedi Zadra.

Jere Macura:

"Pa evo, mislim da smo dobro odigrali i da smo zasluženo pobijedili Krku. Napokon sam dobio pristojnu minutažu i zadovoljan sam, na meni je da se izborim kroz sljedeći tjedan na treninzima i nadam se da ću u sljedećim utakmicama također dobiti priliku.

U prvih desetak minuta primili ste šest trica

"Eto u prvih desetak minuta im se dosta otvorilo, nisu davali koševe iz reketa već su pogodili seriju trica, igrali su malo agresivnije i šteta je što već tada, na početku druge četvrtine nismo prelomili utakmicu nego smo se mali mučili, ali bitno je da je sve dobro završilo na kraju. Što reći o Krki? Krka je momčad koja je uporna, čvrsta i dosadna, baš kao i Helios, a baš smo sada vidjeli da je Helios zamalo dobio Budućnost u Podgorici tako da nas ne treba ništa iznenađivati."

Hrvoje Perić:

"Prije svega, bitno je da smo na kraju dobili utakmicu bez obzira na mnoge greške koje smo radili. Utakmicu smo mogli i ranije privesti kraju, međutim, nikako da prelomimo utakmicu u tim trenucima kada odemo na deset, trinaest koševa razlike i to se ponavljalo, ali mislim da to može biti i svojevrsni plus jer nam ostavlja prostora za napredak. Što se tiče šest trica u ranom dijelu susreta, znali smo da će oni ići na to jer im inače vanjska linija dosta troši lopte, nismo dobro rotirali u obrani, što nam se osvetilo, ali i općenito mislim da smo prvo poluvrijeme igrali lošu obranu, no kasnije smo to popravili, međutim, nikako se nismo mogli znatnije odlijepiti."

Malik Dixon:

"Mislim da smo odigrali jako dobro kao ekipa, vjerojatno smo napadački odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Mislim da trebamo malo više poraditi na obrani i mislim da će sve doći na svoje u skoro vrijeme. Moramo nastaviti s dobrim igrama i sve će doći na svoje."

Marlon Garnett:

"Mislim da je ovo bila dobra pobjeda za nas, utakmica u kojoj smo morali pobijediti. Mislim da se moramo još malo konsolidirati i ne igrati mekano u obrani. Na kraju se jedino zbrajaju dva boda i za nas je najvažnije da smo pobijedili. Mislim da smo ovom pobjedom korak bliže našem cilju, a on je osvajanje NLB Lige. Još jednom napominjem kako moramo poraditi na obrani jer je to ključni dio igre."

Davor Marcelić:

"Zadar je igrao dobro, mi smo imali neke svoje šanse da se vratimo, međutim, vrlo loše smo otvorili utakmicu u prvoj četvrtini, a onda je kasnije bilo teško pohvatati sve. Ja sam jako loše odigrao, nisam mogao ništa pogoditi i mislim da je ovo bila zaslužena pobjeda Zadra. Zadovoljan sam dvoranom, sve je prelijepo, ja sam kroz cijelu utakmicu na jedno oko gledao dvoranu i moram reći da sam impresioniran. Publika je također bila odlična."

Rok Stipčević:
"Bili smo koncentrirani na njihovu vanjsku liniju jer imaju tri vrhunska šutera, a to su Marcelić, Shields I Petrov i taj dio smo koliko – toliko dobro iskontrolirali, međutim, iznenadio nas je Smiljan Pavić koji je danas odigrao vrlo dobru 'rolu', ali ipak ono što je najbitnije na krajusu dva osvojena boda. Pobjeda je tu, a onda sam i ja, naravno, zadovoljan svojom igrom."

Kako objašnjavaš lošu obranu Zadra u prvom poluvremenu?

"Ako ćemo iskreno, Cibona je napravila ovaj vrhunski rezultat i posljednjih nekoliko utakmica isključivo radi vrhunske obrane i samo radi toga što su agresivni u obrani i što su na svakom pasu. Mislim da mi moramo poraditi na obrani, jer naš napad nikad nije bio problem, mislim da zabijamo čak najviše u NLB Ligi, ali složio bih se s tobom da moramo podići razinu obrane, svi, kolektivno, ali i individualno, od igrača do igrača." - zaključio je Rok

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.