Aco za ZadarSport: "Stanje nije alarmantno, ali smo ipak morali bolje igrati"
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 3.11.2008 u 14:19.
ZDNews.hr

Aco Petrović Foto: Arhiva (ZadarSport)


Nakon poraza Zadra u Vršcu protiv Hemofarma, trener Zadra Aco Petrović u razgovoru za ZadarSport kazao je kako smatra da je utakmica izgubljena radi loše realizacije na +12. Također je kazao kako ne smatra da je Zadar ušao u negativni niz, te je dodao kako očekuje pobjedu protiv Krke s kojom momčad Zadra igra u 7. kolu NLB Lige u Krešinom domu.

Zadar je izgubio u Vršcu, kako ste vi vidjeli taj poraz?

"Prije svega želim kazati da smo odigrali jednu žestoku i jaku utakmicu protiv respektabilnog protivnika. Vidno je da smo imali padova u igri što je protivnik znao kazniti. Mislim da smo dobro igrali prvo poluvrijeme u kojemu je i Rančić ubacio tri trice i ostali su se dosta trudili, što u napadu, što u obrani."

U nekim medijima stoji da ste zbog forsirali Ivanova, dok s druge strane Perić nije dobio veću minutažu, kako to komentirate?

"Ma dobro, gledajte, ne bi sada svakom novinaru pojedinačno htio objašnjavati situaciju koja je bila na parketu i nemam namjere to činiti, no, kazat ću vam da je Ivanov možda malo više vremena proveo u igri radi toga što je naš centarski par trebao čuvati njihov centarski par. Mislim da smo loše odigrali na +12 kada smo nanizali veliku seriju promašaja. Šuterski u drugom poluvremenu uopće nismo bili prepoznatljivi i to nas je na kraju koštalo. Naprosto je nevjerojatno što smo sve i kako uspjeli promašiti.

Aco PetrovićGečevski je imao šut za tricu 0/6

"Dobro, ni Geča nije išlo, tako da to niti njega ne abolira. Todor je u nekoliko navrata sam ostajao na šuterskoj poziciji i odlučivao se na šut, no, kao što ste i sami vidjeli, njegov konačni učinak, što se tiče skora bio je deset postignutih koševa i šut za tri 0/6. Ne želim nikoga posebno apostrofirati, ali mislim da svi moraju bitno bolje odigrati u narednim utakmicama, jer nismo ponovili dobru igru iz prvog dijela susreta kada smo bili raspoloženi i šuterski, obrambeno i napadačk."

Zadar sljedeću utakmicu igra u Krešinom domu upravo protiv Krke koja je slavila u Vršcu. Pribojavate li se Krke možda?

"Gledajte, mislim kako stanje nije alarmantno i očekujem borbenu utakmicu, ali na kraju ipak pobjedu Zadra jer smo bolji, a to ćemo i pokazati na parketu. Oni su dosta atipična momčad, sve im se vrti oko dvojice, trojice igrača, prije svega oko Marcelića, Simona i Paviča, no mislim da s dobrim pristupom Krka nema neke prevelike šanse u Krešinom domu. S dobrim pristupom mislim da možemo doći do još jedne pobijede i tako se ponovno lansirati nazad u borbu za sami vrh tablice."

Trener Zadra za kraj je kazao kako nema bojazni te je dodao da je Zadar pokazao da može i zna odigrati dobro:

"Mi smo pobijedili Cibonu u gostima, i sami znate koliko puta od lani pa do sada. Split smo eliminirali u prvom kolu, a utakmicu protiv Heliosa ipak smo malo teže dobili. Nema smisla osvrtati se na činjenice koje su očigledne kako smo izgubili utakmicu protiv Partizana. Ono što želim kazati je to da je Zadar jak, dosta jači nego lani, ali to ćemo ipak morati demonstrirati na parketu i ja se nadam da će sve ubrzo krenuti na bolje, iako, ponavljam, situacija nije alarmantna." - zaključio je Aco u razgovoru za ZadarSport.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.