Batur donio bod; Zadar – Slaven Belupo 1:1
Piše: Paulo Sarić | Objavljeno 2.11.2008 u 18:47.
ZDNews.hr

Marin Batur Foto: Hrvoje Bajlo


U utakmicu 13. kola 1. HNL protiv Slaven Belupa, Zadar je ušao umoran nakon kup susreta sa Rijekom u srijedu. Treća utakmica u samo sedam dana dala je domaćoj momčadi priliku da se još više približi Interu na pretposljednjem mjestu na tablici. Iako je tijek utakmice sugerirao drugačiji završetak, Zadrani su uspjeli u svom naumu i sada za mjestom koje osigurava dodatne kvalifikacije zaostaju samo dva boda.

Josip Bilaver na operaciji ramena
Kako doznajemo od tajnika NK Zadar, Mladena Baždarića, radi 'iskakanja' ramena (79. minuta) mladi igrač Zadra Josip Bilaver morat će se podvrgnuti operaciji. Shodno tome, jasno je kako Bilaver neće konkurirati za sastav za utakmicu 14. kola 1.HNL kada Zadar gostuje u Osijeku kod istoimenog protivnika.
h.b.
Belupo je u utakmicu ušao furiozno i s autoritetom kakav se očekuje od drugoplasirane momčadi HNL-a. Pas igrom gosti su pokušavali doći do gola Zadra i ugroziti mrežu Vukovića. No, unatoč tome prvu su priliku imali domaćini. I to kakvu! Loše odbijenu loptu gostujuće obrane u 11. minuti u padu zahvaća Terkeš, no stativa se ispriječila na putu ka ranom zadarskom vodstvu. Zadar je nastavio pritiskati goste iz Koprivnice te je sa nekoliko dalekometnih udaraca pokušao ugroziti mrežu mladog Rodića. Prvo je Pletikosić u 20. minuti isprobao reflekse gostujućeg golmana, da bi u 24. Ljubičić opalio iz sve snage, no Rodić je fenomenalno odbio loptu u korner.

Gosti su se prvi put ozbiljnije oglasili preko Posavca u 26. minuti, no njegov udarac iz slobodnog udarca odlazi metar pored gola. Zadar je u međuvremenu imao još nekoliko poluprilika, no vratar gostiju je bio nesavladiv. Kako to obično biva, tko ne iskoristi svije prilike biva kažnjen. U 37. minuti Batkoski katastrofalno griješi predajući loptu u noge Kresingera koji izlazi sam pred Vukovića. Zadarski vratar fantastično brani Kresingerov udarac i odbija loptu u korner. No, već nakon kornera gosti vode 0 – 1. Čaval je prekrasno naciljao glavu Mate Jajala koji pogađa mrežu nemoćnog Vukovića. Zadrani su se ekspresno oporavili od šoka uzrokovanog golom. Ljubičić je u posljednjim sekundama prvog poluvremena propustio donijeti Zadru izjednačenje. Terkešov je korner Mitrović lijepo spustio loptu na glavu junaka utakmice protiv Hajduka, no Ljubičić sa samo četiri metra puca nedovoljno dobro da prevari danas izvrsnog Rodića.

Bučni Tornado
Zadarski nogometaši i danas su imali bučnu podršku dvjestotinjak navijača od prve do posljednje minute susreta. Tornado koji je bio smješten na istočnoj tribini imao je za "konkurenciju" i simpatičnu skupinu od tridesetak navijača "Plave brigade" koji su bili na sjevernoj tribini.
h.b.
Zadar u drugo poluvrijeme ulazi rezerviranije nego što se očekivalo, čekajući svoju priliku iz kontre. Tek u 64. minuti Datković kreće po sve ili ništa ubacivši Batura umjesto Milina. U međuvremenu su domaćini imali jednu čistu priliku. Nakon kombinacije Tomasov-Terkeš-Ljubičić, Surać je izbio sam ispred Rodića, no gostujući je vratar danas zaista izgledao nesavladiv. Tek nakon ulaska Batura Zadar je ponovo počeo stvarati (polu)prilike u kontinuitetu. No, udarci Batura i Terkeša odlaze preko gola.

Zadar je konačno izjednačio u 88. minuti. Batur je fenomenalno naciljao iz slobodnog udarca sa 20 metara i pogodio same rašlje Rodićevih vratiju. Iako je faul nad Ljubičićem koji je prethodio slobodnom udarcu u najmanju ruku dvojben, izjednačenje Zadra je potpuno zasluženo.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Rezultatom će jamačno biti zadovoljne obje strane. Slaven Belupo je prokockao vodstvo, no da im nije bilo danas fantastičnog Rodića u Koprivnicu bi se vratili bez boda. A Zadar je ponovno došao do bod(ov)a u posljednjim minutama te se još više približio jedanaestoplasiranom Interu!


GLEDATELJA: 2200

SUCI: Igor Pristovnik, Boško Vukušič, Ivica Modrić i Dalibor Mlakar (svi Zagreb)

ZADAR: Vuković 6,5, Bilaver 5.5 (od 81. minute Maruna -), Šiklić 5.5, Ljubičić 6, Surać 6.5, Milin 5.5 (od 65. minute Batur 7.5), Mitrović 5 (od 46. minute Tomasov 6), Batkoski 5, Pletikosić 6, Puljić 6, Terkeš 6 TRENER: Ivica Datković

SLAVEN BELUPO: Rodić 7.5, Čaval 6.5 (od 89. minute Lapić -), Kokalović 5.5, Rogulj 6, Poldrugač 5.5, Kresinger 5.5 (od 90. minute Tepurić -), Posavec 6, Purić 6, Vručina 5.5, Jajalo 6, Gregurina 5.5 (od 62. minute Šafarić 5.5) TRENER: Mile Petković

IGRAČ UTAKMICE: Marin Batur

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.