Zadar olako ispustio prednost u Vršcu
Piše: Ivan Miljković | Objavljeno 1.11.2008 u 22:06.
ZDNews.hr

Marlon Garnett Foto: ZadarSport (arhiva)


KK Hemofarm - KK Zadar 87-81


KK Hemofarm: Pavković 21, Despotović 2, Božović 17, Borisov 2, Mačvan 17, Marković 5, Joksimović 8, Savović 1, Marjanović 6, Petrović, Krstović, Vukosavljević 8. Trener: Stevan Karadžić.

KK Zadar: Rančić 11, Stipčević 6, Dixon 22, Ivanov 5, Garnett 15, Gečevski 10, Perić 6, Ružić 6, Macura, Olivari. Trener: Aleksandar Petrović.


U šestom kolu NLB lige Zadar je gostovao kod Hemofarma. Zadrani su dobro ušli u susret. Raspoloženi su bili zadarski pucači Garnett, Dixon i Rančić. Tako gosti uspijevaju velikim dijelom utakmice održati za njih ugodnu prednost. Kod Hemofarma iznenađujuće dobro tada igra Milivoje Božović koji svih svojih 17 poena zabija u prvom poluvremenu.

U napadačkom skoku Zadru ponešto problema rade robusni Vukosavljević i Marjanović. No to nije imalo tada utjecaja na rezultat i Zadar je bez problema održavao prednost koja je u trećoj četvrtini bila +12. No, problemi su nastali kada u svoje ruke sve konce u igri Hemofarma preuzimaju Miljan Pavković i mladi Milan Mačvan.

Veliki crni period u Zadrovoj igri nastupa pred kraj treće četvrtine, puno su pogrešaka napravili i to Hemofarm vješto koristi. Tada spomenuti dvojac Pavković – Mačvan kombinirano zabijaju osam poena i smanjuju smanjuju zaostatak na samo pet poena. Na žalost zadarskih navijača tim tijekom se je nastavilo i u posljednjoj četvrtini.

Dodatan problem za Zadar je bila nepreciznost kapetana Todora Gečevskog koji je promašio svih šest pokušaja za tri poena. Todor je skupio i četiri prekršaja. To vrlo vješto koristi Mačvan, i iako tek devetnaestogodišnjak, u završnici utakmice vješto poentira u reketu i pogađa izvana.

Gosti se još pokušavaju vratiti u igru pogocima Dixona i Perića, no to nije uspjelo. Zadar je tada jednostavno napravio previše pogrešaka, te nije bio precizan i koncentriran kad je trebalo. Tako da je time ova utakmica otišla na stranu srpske momčadi.

Za pobjedu Hemofarma najzaslužniji su Miljan Pavković sa 21 postignutim poenom i sa po pet asistencija i skokova. Slijedili su ga Milivoje Božović sa 17 poena i 11 skokova, te Milan Mačvan sa 17 postignutih poena, sve u drugom poluvremenu. Kod Zadra najučinkovitiji je bio Malik Dixon sa 22 poena i pet asistencija.

Rezultati 6. kola NLB Lige


Krka - Vojvodina 81-70
Cibona - Crvena Zvezda 86-63
Bosna - FMP 73-72
Partizan - Budućnost 85-71
Helios - Zagreb 90-70
Hemofarm - Zadar 87-81
Split - Union Olimpija (sutra, 2. studenog)

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.