Datković: "Žalostan sam", Surać: "Penal je trebao izvoditi Mitrović"
Piše: H.B. | Objavljeno 29.10.2008 u 23:33.
ZDNews.hr

Robert Rubičić, Josip Bajlo i Ivica Datković


Na press konferenciji za novinare nakon drame i izvođenja jedanaesteraca treneri Zadra i Rijeke iznijeli su svoja viđenja današnje utakmice. Prvi je započeo trener gostiju Robert Rubičić:

"Vidjeli smo svi skupa da je bila jedna odlična prestava obje momčadi, znali smo da dolazimo Zadru koja je odlična ekipa, jedna ekipa koja se diže i ekipa koja će pokazati da joj je mjesto u sredini tablice. Mi smo se spremali, gledali smo ih i dobro proučavali i mislim da smo u tome uspjeli. Znali smo da je Zadar agresivna ekipa i da će ući agresivno u igru, što se na kraju i pokazalo točnim. U prvih pola sata uopće nismo mogli doći do igre jer su Zadrani dosta visoko držali pritisak. Naša zadnja linija je dosta slabo odreagirala, a Zadrani na svu sreću nisu došli do drugog pogotka. Nakon 30 minuta smo se vratili u igru, stali smo na loptu i na koncu smo došli do izjednačenja. Izgubili smo ritam utakmica radi odgode prvenstvene utakmice s Dinamom, a u posljednjih dvadeset dana odigrali smo tek jednu utakmicu. Penali su stvar sreće, čestitao bih Zadru na jednoj fer i korektnoj igri te im želim sve najbolje u nastavku prvenstva“ – kazao je Rubičić.

Trener Zadrana, Ivica Datković kazao je kako je žalostan radi nepovoljnog ishoda za momčad Zadra. Naglasio je kako je rijeka opasna momčad te je kazao kako žali za prilikama koje Zadrani nisu iskoristili u prvih 45 minuta:

"Možemo biti žalosni jer odigrati u onakvom ritmu utakmicu protiv Hajduka i danas ovako 120 minuta, sa padom koji nam se dogodio od 50. do 65. minute, nije slučajno da sam govorio da Rijeka dolazi svježija od nas i da ćemo određenih problema. Rijeka nas je uspjela kazniti nakon jedne individualne pogreške koja se ne smije događati u jednoj ovakvoj utakmici, jer jedna situacija može odlučiti utakmicu. Sigurno je da smo znali koliko Rijeka može biti opasna ako dozvolimo da lopta dođe do Sharbinija i da se tu jednostavno mora naći jedan blok za zatvoriti sve to.

Prvo poluvrijeme je bilo dobro, zabili smo gol i imali smo određeni broj prilika koje nismo uspjeli realizirati, šteta, na kraju u ovakvom ambijentu, pored ovakve publike, pored svega što se događalo nakon jedne turbulentne nedjelje, momci su smogli snage i ja im od srca čestitam. Ne mogu nikome zamjeriti i sigurno da je i ova utakmica pokazala da Zadar može i da će još sigurno pokazati onakvo lice kakvo treba biti. Znamo i sami da su penali lutrija, onakvi kakvi jesu, da nas neće omesti s onog puta što trebamo napraviti, a to je već u nedjelju kada ćemo napraviti sve da pobijedimo Belupa."
– zaključio je što se trenera Zadra i Rijeke tiče Ivica Datković.

Jakov SuraćKapetan Zadra i strijelac prvog pogotka za Zadrane, Jakov Surać nakon utakmice kazao je kako je na kraju presudila svježina Rijeke. O izvođenju jedanaesteraca smatra kako se Mitrovića nije smjelo vračati kada je već uzeo loptu u ruke i krenuo prema bijeloj točki:

"Mislim da je za sve nas ovo bila jedna iscrpljujuća utakmica i mislim da je presudila svježina Rijeke. Dobro su igrali pred kraj drugog poluvremena. Po meni, prejednostavno su došli do vodstva od 2-1, izigrali su našu zadnju liniju na 16 metara, to nam se ne smije događati. Međutim, mi smo se na kraju uspjeli vratiti s tim penalom, a što se tiče izvođenje jedanaesteraca, to je uvijek lutrija i velika je šteta što nismo uspjeli proći dalje.

Došlo je do nesporazuma jer kod izvođenja jedanaesteraca u zapisniku je prvih pet, a poslije tih pet izvođača, jedanaesterce može izvoditi tko god želi. Tu je došlo do malog nesporazuma i mislim da Mitrovića nije trebalo vračati jer je odmah došlo do dekoncentracije, ali dobro, što je tu je, sada se treba okrenuti prema sljedećoj utakmici i ovu što prije zaboraviti."
- kazao je kapetan Surać.

Andrija VukovićZasigurno jedan od najboljih igrača na terenu bio je i vratar Zadra Andrija Vuković koji je nakon utakmice kazao kako se osjeća razočarano:

"Mislim da je najgore moguće za nas što smo igrali te produžetke, istrošili smo se i psihički i fizički i na kraju je moglo biti dobro, no ispalo je loše. Razočaran sam jer i ja snosim dio krivice jer sam obranio samo jedan penal,a druge nisam.

Mi u produžecima nismo pali, bilo smo bolji protivnik, ne znam što ose dogodilo, još smo se vratili nakon što su oni poveli sa 2-1, te nakon što sam obranio prvi penal mislio sam da ćemo ih dobiti, no očito nije bilo suđeno. Ništa, idemo dalje, nama je bitniji Belipo u nedjelju i moramo gledati na tu utakmicu."
- zaključio je za kraj Vuković

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.